Breaking Bad

Breaking Bad Dram-Komedi türünde 2008 yapımı beş sezonluk Breaking Bad, Walter White'ın kanser sürecinde kendini bulmasını işliyor.


Walter kendi halinde, sıradan bir kimya öğretmenidir. Hastalığını öğrendikten sonra kendini ve yaşantısını sorgulamaya başlar. Aynı zamanda maddi sorunlar yaşayan Walter, tek işte çalışarak tedavi masraflarını karşılamayacağını anlar. Klasik Amerikan yapımlarından farklı olarak dizinin gerçek hayattaki geçim sıkıntısını olduğu gibi yansıtması, diziyi özgün hale getirmekte. Bu süreçte Amerika’daki sağlık hizmetlerinin de ne kadar pahalı olduğunu görüyoruz. Walter eski öğrencisi Jesse Pinkman ile tanışana kadar ölümü göze alır ve akciğer kanserine karşı kemoterapi almayı başlarda istemez. Fakat bir narkotik baskınında Jesse ile karşılaşınca meth işiyle, tedavi masraflarını karşılayabileceğini düşünür.

Jesse ile ortaklaşa girdiği meth işinde Walter, tahmin ettiğinden çok daha fazla para kazanacaktır. Walter artık sıradan bir kimya öğretmeni değil korkusuz bir meth mafyası liderine dönüşecektir. Kurallara uyan ve sakin bir karakter olan Walter’in bu zaman içinde kural tanımaz ve tehditkar birine dönüşmesi, önceki hayatında şansının yaver gitmemesiyle özdeşleşmekte. Fakat Walter karakter değiştirdikten sonra özgürleştiği ipin ucunu yakalayamaz ve kendi hayatına dolamaya başlar.