Bu Ay İzlemek İçin 5 Anime Önerisi

Arkanıza yaslanın ve bu animelerin keyfini çıkartın. İşte izlemeniz için aylık anime tavsiyeleri!

Animeler zaman içerisinde kendilerini çok geliştirdiler ve popülerlikleri artık dizilerle yarışıyor. İşte bu ay içerisinde izleyecebileceğiniz bazı anime tavsiyeleri benden size gelsin. Her saniyelerine değer.

Shaman King (2021-)

2001-2002 yılları arasında yayınlanan aksiyon macera animesi Shaman King'in rebootu, Shaman King 2021 eğlenceli ve bir o kadar aksiyon dolu bir yapım. Shaman King, Yoh Asakura adlı genç bir şamanın koruyucu hayaleti Amidamaru ile şamanların kralı olmak için maceraya atılmasını anlatıyor. 20 yıl sonra yeniden yapılan anime, mangasına daha sadık bir biçimde tasarlandı. Animasyonlar Studio Bridge tarafından modern standartlara uygun bir biçimde düzenlendi ve ortaya 2001 serisinden daha başarılı ve oturaklı bir yapım çıktı. Stüdyodan 2. sezon onayını alan animenin, Shaman King: Flowers adıyla gelecek sene yayınlanması bekleniyor.

Cyberpunk: Edgerunners (2022)

Anime, Cyberpunk 2077 evreninde geçen bağımsız bir hikaye anlatıyor. Cyberpunk 2077'nin öncesinde olan olayları ele alan dizi bir prequel niteliği taşıyor. Hikaye, Night City sokaklarında hayatta kalmaya çalışan David Martinez adında genç bir sokak çocuğunun efsane bir Edgerunner olmaya yükselişini konu alıyor. Nefes kesen aksiyon sahneleri ve mükemmel müziklere sahip olan anime, Cyberpunk 2077 oyununa da birçok gönderme yapmayı unutmuyor. Cyberpunk: Edgerunners, Crunchyroll'un düzenlediği yıllık anime ödüllerinde 'Yılın Animesi' ödülünü kazanmıştı. Yapımcı Studio Trigger ve CD Projekt RED, Cyberpunk: Edgerunners'ın tek sezondan oluştuğunu ve devamının gelmeyeceğini açıklamıştı.

One Punch Man (2015-)

One Punch Man süper kahraman animelerine biraz daha farklı bir bakıç açısıyla yaklaşıyor ve alışılagelmiş güç kavramlarını yıkıyor. Ana karakterimiz olan Saitama sessiz ve sakin bir bir tipleme olarak karşımıza çıksa da karşısına kim çıkarsa çıksın onu tek yumrukta yok etmeyi başarıyor. Doyurucu dövüş sahneleri hiciv dolu bir mizahla birleşiyor ve ortaya One Punch Man çıkıyor. Komedi unsurları sırıtmıyor ve izleyiciyi güldürmeyi başarıyor. İlginç gibi görünse de One Punch Man şimdiye kadar yapılmış en kaliteli ve popüler animelerden birisi. One Punch Man geçtiğimiz aylarda 3. sezon onayını aldı. Geriye sadece beklemek kaldı.

Shuumatsu no Valkyrie: Record of Ragnarok (2021-)

Manga serisi dünyada oldukça popüler olan Record of Ragnarok'un anime uyarlamasının gelmesi pek şaşırtıcı olmadı. Record of Ragnarok'un gerçekten ilgi çekici bir konusu var. İnsanlar ve tanrıların Ragnarok adında, insanlığın kaderini belirleyecek bir turnuvada düello yaptıklarını düşünün. Tanrılar kazanırsa Dünya yok olacak fakat insanlar kazanırsa 1000 yıl boyunca yaşamaya devam edecekler. Bu 13 dövüşü insanlar mı kazanacak yoksa tanrılar mı ? Dizide Jack the Ripper vs. Hercules, Adam vs. Zeus, Lü Bu vs. Thor gibi oldukça popüler olan isimlerin karşılaşmaları bulunuyor. Şu an 2. sezonunun yarısında olan animenin devam bölümleri yakında yayınlanacak.

Castlevania (2017-2021)

Konami'nin ikonik video oyun serisine dayanan Castlevania, Orta Çağ Avrupası'nda geçiyor. Belmont soyunun hayatta kalan son üyesi olan vampir avcısı Trevor, büyücü Sypha Belnades ve yarı vampir Alucard, Doğu Avrupa'yı Vlad Dracula Tepes'in elinde yok olmaktan kurtarmaya çalışıyor. Castlevania hem fanlardan hem de eleştirmenlerden tam not aldı. Anime Castlevania video oyunu fanlarının takdir edeceği bir şekilde karanlık, fantastik ve bir o kadarda kanlı. Amerikan Netflix yapımı olan Castlevania başarısıyla, Japon animeleri ile rekabet edecebileceğini gösterdi. 4. sezonu geçtiğimiz yıl yayınlanan anime bu sezonla beraber bitti.