Buffy the Vampire Slayer İzlemek İçin 8 Sebep!

IMDB en iyi diziler arasında yer alan Buffy the Vampire Slayer'a bir göz atalım.

Z kuşağındakiler olarak Buffy the Vampire Slayer isimli efsane diziden bir haber olmamız beni her zaman üzmüştür. Dizi hakkında yabancı internet forumları dışında fikrimi yüz yüze paylaşıp konuşabileceğim çok kişiye denk gelmedim. Bu yazımda sizleri tam 10 maddede Buffy evrenine yolculuk yapmaya ikna edeceğim!

1) Seçilmiş Kişinin Bir Kadın Olması


Bildiğiniz üzere kadın süper kahramanlar hayatlarımıza son 10 yılda Marvel sayesinde girdi. Daha önce süper kahramanlığı erkek karakterler domine ediyordu. Fakat Buffy, daha 1997 yılında tabuları yıkmış bir dizi! Buffy Summers, 16 yaşında olmasına rağmen 1000 yaşındaki vampirleri bile haklayabilecek özel güçlere sahip. Tabii Buffy sadece güçlü değil, aynı zamanda zeki ve birkaç savunma sanatında usta.


2) Scooby Gang

Scooby ismi bir yerden tanıdık geliyor değil mi? Bu isim tahmin ettiğiniz gibi Scooby-Doo ve çetesine gönderme. Sonuçta bu iki takımın da işi aynı: Canavarları yakalamak. Scooby Gang'in çekirdek kadrosunda Avcı Buffy, avcımızın gözetmeni olan kütüphaneci Giles ve Buffy'nin yakın arkadaşları Willow ve Xander var. Çete üyeleri bu dört üye dışında yedi sezon boyunca pek çok kez değişiyor.

3) Buffy ve Angel'in Destansı Aşkı

Avcı Buffy'nin sert ve güçlü olduğuna bakmayın, onun da hassas noktası var: Angel. Angel bir vampir fakat diğerleri gibi değil, onun bir ruhu var. Bu yüzden kendini Buffy'ye yardım etmeye adamış iyi bir vampir. Buffy, Angel'ın dünyada değer verdiği tek şey. Buffy için fedakarlık yapmaktan asla gocunmaz.

4) Willow'un Karakter Gelişimi

Birinci sezonda sadece dersler ve bilgisayarla ilgilenen Willow'un, son sezondaki karakterini gördüğünüzde inanamayacaksınız! Willow, Buffy'nin liseden beri ayrılmadığı en yakın arkadaşı. İlk sezonda sessiz, sakin ve utangaç olan Willow, son sezonda kendinden emin, karakterini tanıyıp onu kabul eden güçlü bir kadına dönüşüyor. Ayrıca Willow Vicca'lıkla ilgileniyor. Dizi boyunca pek çok kez buna şahit olacaksınız.

5) Türkiye'den Bahsedilmesi

Willow dördüncü sezonda vedalaştığı arkadaşına ''Çünkü benimlesin, yaşlandığımda mavi saçlarımla İstanbul'da sokakta yürürken seninle karşılaşırsak şaşırmam.'' diyor. Ayrıca yine Willow, yedinci sezonda Türkçe bir büyü yapıyor!

6) Spike

Yalan söylemeyeceğim Spike dizideki favori karakterim! Lakin diziye 2. ve 3. sezonda misafir olarak katılıyor. Daimi kadroya girişi 4. sezonda başlıyor. Spike, belki de dünyada Buffy'den en çok nefret eden kişi. Daha önce iki avcı öldürmüş bir vampir olmasını da eklersek, Buffy'nin nefes alması bile onun sinirlerini bozmaya yeter. Tabii Spike bir vampir ama ruhu olmayanından!

7) Sunnydale'de Yaşam

Sunnydale, Hellmouth'da olduğu için sürekli tüm kötülükleri kendine çeken bir kasaba. Xander'ın dediğiyle sadece bir Starbucks'ı olan Sunnydale, Buffy ve arkadaşları rahat bırakmıyor. Burası vampirlerin, iblislerin ve diğer kötü varlıkların dinlenme tesisi gibi bir yer.

8) Avcı Paradoksu

Efsaneye göre normal şartlar altında Buffy dışında başka avcı olmaması gerek. Fakat Buffy Summers avcılık güçlerini ve ünvanını bazı sebeplerden ötürü paylaşmak zorunda. Bir takım olaylar sonucunda, Buffy kendinden başka birkaç avcının daha güçlerine kavuşmasını sağladı. Sebepleri merak ettiyseniz, izlemenin tam vakti!