Burçlara İnanır Mısınız?

Günlük yorumlardan hayatımızdaki aşk, sağlık, iş durumlarına kadar öğrendiğimiz 12 takımyıldızına bir bakalım. :)


Burç, insanın doğum anında Güneş'in hangi pozisyonda olduğunu gösteren göksel bir alanın sembolik ifadesidir. Burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş (Koç, Aslan, Yay), Toprak (Boğa, Başak, Oğlak), Hava (İkizler, Terazi, Kova), Su (Yengeç, Akrep, Balık)

Güneş burçlarının yanında hayatımızın farklı alanlarında kendini gösteren takımyıldızları da vardır. Tüm burçların hayatımıza etkisini görürüz. Siz doğduğunuz an Doğu ufkunda yükselmekte olan burca yükselen burç diyoruz. Yükselen burcun hesaplanabilmesi için doğum saatini biliyor olmanız çok önemlidir. Yeteneklerimiz, eğilimlerimiz, dış görünüşümüz, şansımız, sağlığımız konusunda etkisi olan ve ilk tanıştığımız zaman insanların algıladığı burç, yükselen burcumuzdur.

Ay burcumuz duygularımızı yönetir. Merkür konuşma ve iletişim becerilerimiz üzerinde etkilidir. Venüs aşk burcumuzdur. Kimi, neyi ve nasıl sevdiğimizi belirler. Mars öfke ve sinir duygularımızı nasıl yöneteceğimizi belirler. Jüpiter hayattaki felsefemizi ve şansımızı yönetir. Satürn kişinin sorumlulukları üzerinde etkilidir. Uranüs gelişimimizi yönetir. Neptün hayal dünyamızı ve rüyalarımızı belirler. Pluto dönüm noktalarıyla beraber gelen değişimlerimiz üzerinde etkilidir.

Bu gezegenler ve hayatımıza olan etkileri doğum haritamızda görünür.

Herkesin kendine özel bir doğum haritası vardır. Doğum haritası kişinin doğduğu andaki Güneş, Ay ve gezegenlerin konumlarının incelendiği bir haritadır. Kişinin isim, yaş, cinsiyet, doğum saati, doğum yeri bilgileriyle bu bilgilere ulaşabiliriz. Doğum haritası kişinin becerileri, dönüm noktaları, hayata karşı duruşu hakkında geçmiş ve gelecek bilgi verebilir. Bize ön hazırlık yapma fırsatı sağlar.

Burçların hayatımıza etki alanlarını biliyoruz. Şimdi onları yakından tanıyalım. Bunu, internetteki bilgilerden değil hayatım boyunca tanıdığım insanlardan, tecrübelerimden, başıma gelen olaylardan ve araştırdığım kitaplardan yardım alarak hazırladım.


KOÇ: Koç burçlarının ayakta dimdik durmalarının ardında süregelen bir zeka pırıltısı ve bu zekayı hırsla birleştirmeleriyle güçlerine güç katan devasa bir etki havuzu bulunur. Bu zekiliğin de beraberinde gelen bir inat faktörü vardır. İnatçılık Koç için, çevresinden kötü tepkiler alsa da, bazen onları zirveye çıkarmada resmen hayatları için bir kilometre taşı rolünü oynar.

BOĞA: Boğa burçlarının her işinde hep bir özen ve incelik pratikliği vardır. Bu pratiklik, sabır ve hırsla da harmanlanınca ortaya asla yıkamayacağınız bir boğa gücünü çıkarır. Boğalar aşklarını da yoğun ve derin bir çizgide yaşar ve aşkları için her türlü soruna göğüs gererler. Ayrıca Boğalar diğer burçlara nazaran boğazlarına düşkünlüğüyle öne çıkar ve yemek yemek onlar için hayattaki önceliklerinden biri olmuş olur.

İKİZLER: İkizler burcunda olanların oldukça esnek bir hayat çizgileri vardır. Bu esneklik kimi zaman İkizler'in fikirlerini altüst edip diğer insanların tahminlerini bozsa da onların kararlarının altında asla mantıksız bir plan yatmaz, onlar özgür ruhlu İkizlerdir ve bu özgürlükte her yol mübahtır.

YENGEÇ: Yengeçler kaliteli ruhlarını besleyecek sanatsal alanlarla ilgilenerek iç dünyasındaki fırtınaları da dindirmek isterler. Onların ruh dünyası kimine ağır ve anlaşılmaz gelse de bu derin duygulu iç çekişte Yengeç'in hayatına da yön veren bir melankoli olgusu vardır. Bu olgu onun için pek sağlıklı olmasa da hayatındaki başarıların çoğu bu tecrübelerinden kaynaklanır.

ASLAN: Aslan burcu hep öncü ve atılgan tavrıyla karakter vaziyetini alarak ilerlemeye devam eder. Bu ilerleme asla geçmişe takılmadan güçlü bir Aslan kimliğiyle olur çoğu zaman. Onlar kendini asla dibe gömmezler, kendisiyle birlikte başkalarına da yön vererek dipten çıkarır, hayat enerjisi verirler. Kabiliyetli Aslan'ın en öne çıkan saf özelliklerinden biri de yaratıcılık güçleridir. Öylesine özgün olma çabalarına girerler ki sürüden sıyrılıp tek ve en parlak olmak onlar için hayatta sınırsız gücün kapılarını açacak bir anahtar görevini görür adeta.

BAŞAK: Başak burçlarının öne çıkan özelliklerinden biri kolay kolay birine bağlanamama durumudur. Önce bir temel oluşturmak gerekir onlar için, iyice tanımak ve sonra bağlanmak. Bağlandıktan sonra da en ufak bir sadakatsizlikte tek kalemde silip atmak da onlara özgü karakterlerden biridir. Bu burçların diğer özelliklerinden biri de onlar adına huzur kaynağı olan temiz olmak ve temiz bir çevreye sahip olmaktır, diğer türlü temizlik konusundaki rahatsızlıkları kolayca anlaşılabilir.

TERAZİ: Terazi burcundan asla zarar gelmez desek yeridir. Hem yardımseverlikleriyle hem de yaptığı işlerdeki özverilikleriyle ön plana çıkarlar. Onlar için denge hâli, hayatlarının her anına konumlanmış durumdadır. Bu dengenin sağlanması çok kolay olur çoğu zaman çünkü Terazi işlerini optimize etmede ve en uygun yerde onları uygulamada son derece uzmandır. Bu burç çoğu zaman samimi bir tavra sahip olduğu için çevreye güven aşılamakta da üstüne yoktur.

AKREP: Akrep burcu bir ortamda kendini aslan kadar belli edebilir ama duruşu son derece soğuk bir havayla yansır etrafa. Planlarını net şekilde öğrenemediğimiz Akreplerin nereden atak yapacakları belirsizdir, bu özelliklerini başarılı hamlelerle kendi lehlerine dönecek şekilde kullanırlar. Ayrıca Akrep burcu eşittir kıskançlık diyebiliriz. Kıskançlığın sınırını bazen ayarlayamayan bu burç, bu kötü özelliğinden dolayı çoğu kişiyi karşısına alabilir.

YAY: Yay burcunun en belirgin özelliklerinden biri ahlaki değer yargılarından ödün vermemektir. Son derece dobra da olan bu burç, yarattığı belirgin bir özgüven atmosferiyle de çevresini etkisi altına alarak kendisini değerli bir konuma ulaştırır. Özgüven hissi ve yakınlarına karşı ehemmiyet duygusu bu burcun vazgeçilmez parçalarından biri hâline gelmiştir.

OĞLAK: Oğlak burcu amaçları uğruna dişini tırnağına takıp hedeflerine bir bir ulaşabilen güçlü bir burç konumundadır. Bu burcun sakince ve sabırlı bir şekilde isteklerine bu denli ulaşmasının nedenlerinden biri de planlarını disiplinli bir şekilde uygulamasıdır. Disiplin, plana uymak, kendi özeleştirisini yaparak hatalarından ders çıkarmak Oğlak burcunun temel özellikleri hâline gelmiştir.

KOVA: Kova burcu yapıcılık konusunda diğer burçlardan daha baskın bir konumda öne çıkar. Bu yapıcılık özelliğiyle sorunların temelindeki kaynağı bularak bu durumla baş etmenin binbir yolunu bulur. İlerlemenin burcu Kova'da iletişim faktörü asla yabana atılmaz, mutlaka sosyal bir çevresi bulunur, düzgün ve anlaşılır konuşma biçimleriyle adeta mıknatıs gibi kişileri kendilerine çekerler.

BALIK: Hassasiyetin bu burçta yoğunlukta olması, burcun bilincinin daha yüksek olmasına da olanak sağlar. Balık burçları nezaket kurallarını en iyi uygulayan burçlardan biridir. Son derece hoşgörülü yapılarıyla çevresinden de olumlu dönütler alarak iş hayatında da bu özellikleriyle ön planda olurlar.