Büyüleyici Güzellikteki Efsanevi Şifalı Taş Akuamarin

Efsanelere konu olan, şifalı yönlerinden faydalanabileceğiniz büyüleyici güzellikteki akuamarin taşını gelin yakından tanıyalım!

Akuamarin taşı; ismini deniz suyu anlamında olan, Latince kökenli aqua marina kelimelerinden almıştır. Bu şifalı taş; gök zümrüt, kâhin taşı, cesaret taşı, sakin taş olarak da bilinmektedir. Mineral yapıda olan bu büyüleyici taş; açık mavi ve koyu mavi renkleriyle gökyüzünü, denizleri, okyanusları anımsatır ve görenleri kendine hayran bırakır. Zümrütten sonra berilin en güzel örneklerinden biri olan akuamarin mavimsi yeşil tonlarında da olabilir. Yarısaydam ve saydam özellikte olan bu efsanevi taşın pek çok mitoloji ve farklı kültürlerde anlamları ve hikâyeleri mevcuttur. Efsanelere konu olan bu taşın ayrıca fiziksel, zihinsel olarak sağladığı pek çok fayda vardır. Bu güzel taşı evlerinizde, iş yerlerinizde, otomobilinizde vb. kısacası birçok mekânda konumlandırabilir ve verdiği şifalardan, pozitif enerjisinden yararlanılabilirsiniz. Ayrıca kolye, bileklik, yüzük gibi aksesuar olarak vücudunuzun herhangi bir bölgesinde taşıyabilirsiniz.

1. Akuamarin Taşının Özellikleri

Engin denizleri, okyanusları, nehirleri anımsatan büyüleyici bir görünüme sahip olan akuamarin taşının kimyasal formülünü ve fiziksel özelliklerini bu başlık altında açıklayacağız. Kimyasal formülü; Be3Al2Si6O18 şeklinde olan bu değerli taş, berilin silikatlı bir türüne örnektir ve berilin diğer örneği olan zümrüde çok benzer. Hegzagonal biçimde kristalleşen akuamarinin sertliği, Mohs sertlik skalasına göre 7,5-8 arasında değişmektedir. Özgül ağırlığı 2,68-2,73 arasında olan bu güzel mücevherin renkleri; açık maviden koyu maviye ve hatta mavimsi yeşil tonlarına kadar çeşitlenebilir. Sertlik derecesinin 7,5-8 olmasından dolayı camı çizer niteliktedir. Hayranlık uyandıran bu güzel renk tonlarını içeriğinde bulunan demir mineralinden alan akuamarin taşı doğada saydam ve yarı saydam görünümde bulunur. Bu taş, ne kadar saydam nitelikte, sert yapıda ve koyu renkte olursa gem kalitesi de bir o kadar yüksek olmaktadır. Bu sebeple en pahalı olanları saydam ve koyu renktedir.

2. Mücevher Sektöründeki Yeri

Zümrüdü andıran dış görünümüyle akuamarin; mücevher sektöründe oldukça önemli bir yere sahip ve popülerliğiyle bilinmektedir. Hatta bazen zümrütle karıştırıldığı için profesyonel bir gözün bu taşı incelemesi gerekebilir. Mücevher dünyasında önemli bir yere sahip olan akuamarin taşı, bugün pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bu güzel mavi taştan insanlar pek çok yönde faydalanmaktadır. Örneğin; kolye, yüzük, bileklik vb. süs taşı olarak kullanıldığı gibi çeşitli enerji çalışmaları için ve hatta şifa yönünden de akuamarinden faydalanmaktadırlar. Aksesuar olarak kullanılan akuamarinler büyük çoğunlukla piyasada işlenmiş olarak satılmaktadır. Enerji çalışmaları ve ortamda konumlandırma için genelde bu güzel taşın ham hali alınır. Akuamarin taşı; Rusya, Hindistan, Pakistan, Brezilya, Nijerya, Sri Lanka gibi pek çok ülkede çıkarılmaktadır. En güzel akuamarinler Rusya’da bulunur. Türkiye’de ise Manisa iline bağlı Gördes ilçesinde çıkarılır. Ekonomik açıdan gemolojik değeri olan akuamarin taşı ülke ekonomimize katkı sağlamaktadır.

3. Taşın Gerçek Olduğunu Anlamanın Yolları

Doğal taşlara ilgiden dolayı bu taşların imitasyonları da piyasada satılmaktadır. Dolayısıyla akuamarin taşının da imitasyonları mevcuttur. Taşın gerçek olup olmadığını anlamamız için çeşitli test ve uygulamaları içeren bazı yollar vardır. Öncelikle; doğal taşı aldığımız yer çok önemlidir ve mutlaka güvenilir bir firma olmalıdır. Akuamarinin orijinal olduğunu anlamamızın en garantili yolu bazı kurumlara doğal taşımızı test için göndermemizdir. Ama bu oldukça masrafları olabilir. Bunun yerine evde kendimiz de bazı testlere tabi tutabiliriz. Örneğin, gerçek akuamarin taşı taklitlerine oranla oldukça ağırdır. Akuamarin kırıldığında iç ve dış renklerinin geçişlerine, uyumlarına dikkat edilmelidir. İmitasyon taşlar genellikle ya camdan yapılırlar ya da boyanırlar. Bu sebeple de renk geçişlerinde bozulmalar olmaktadır. Akuamarinin gerçek olduğunu anlamanın bir diğer yolu ise taşı ısıya maruz bırakmaktır. Bu yöntemde akuamarin taşına ateş tutulur. Eğer gerçekse, taşa hiçbir şekilde zarar gelmeyecektir.

4. Akuamarin Taşının Şifalı Yönleri

Bu efsanevi taşın biraz da şifalı yönlerinden, faydalarından bahsedelim. Akuamarin taşı; kişilere sakinlik, huzur, cesaret, hoşgörü, azim, özgüven, yaratıcılık gibi pozitif özellikleri aşılar. Stresi azaltır. Önyargıları azaltarak kişinin hoşgörülü olmasını destekler. Onu taşıyan kişinin hitabet yeteneğini geliştirir. Mükemmeliyetçi yapıda ve erteleme huyu olan kişilere azim, kararlılık vererek yaptığı işlerden keyif almasını sağlar. Taşıdığı kişiye mutluluk veren bu doğal taş; zekâyı keskinleştirir, kafa karışıklığını gidererek kararlılık sağlar. Hafızayı güçlendirir, zihni dengeler. Sezgilerini güçlendirmenin yanında, kişinin aurasını korur ve çakralarının hizalanmasında yardımcı olur. Âşıkların, mutlu evliliklerin, sevgi dolu birlikteliklerin taşıdır. Kişilerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelere olan bağımlılığını ortadan kaldırır. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri de mevcuttur. Vücuttaki urlara, bezelere faydalı olduğu bilinmektedir. Astım, alerji, bronşit, tiroit bezleriyle alakalı sorunlara iyi gelir. Bağışık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca, diş ve çene sağlığına da iyi geldiği söylenmektedir.

5. Akuamarin Taşının Arındırılması

Akuamarin taşının sağladığı faydalardan bahsetmiştik. Biliyoruz ki arındırılmayan doğal taşlar bir süre sonra şifalı etkilerini yitirebilirler. Ayrıca, etraftaki negatif enerjileri topladıklarından dolayı bu kötü enerjiyi çevrelerine yayabilirler. Bu nedenle akuamarin taşının faydalarından maksimum düzeyde yararlanmak adına taşımızı belirli aralıklarla temizlememiz gerekmektedir. Özellikle de taşımızı ilk kez aldıysak, bu taş pek çok enerjiye maruz kaldığı için mutlaka arındırılmalıdır. Bu şifalı taşı üzerimizde taşıyorsak, negatif enerjiyi emdiği için mümkün olduğunca sık sık temizleme ve bakım işlemleri yapmakta fayda vardır. Peki, akuamarin taşı nasıl arındırılır? Öncelikle; ilk kez aldığımız akuamarin taşını 24 saat toprakta ya da bir kâse suda bekletebiliriz. Bunun yanında; akan suda arındırma, tuzlu suda arındırma, tütsü ile arındırma, boyut olarak daha büyük bir taşla arındırma (örneğin; selenit, kristal kuvars), ay ışı altında bekleterek arındırma gibi birçok yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerin dışında herhangi bir kimyasal kullanarak temizleme ve arındırılma işlemi yapılmamalıdır.

6. Akuamarin Taşıyla Uyumlu Doğal Taşlar

Akuamarin taşının enerjisini yükseltmek için bazı doğal taşlarla birlikte kullanımı gereklidir. Benzer renkteki veya aynı aileden gelen doğal taşlar uyumludur. Akuamarinle uyumlu olan taşlar; akik, apatit, topaz, morganit, turmalin ve güneş taşıdır. Apatit, akuamarinle birlikte kullanıldığında; stres azaltıcı, zihni açıcı, özgüven veren, kemiklere ve dişlere faydalı etkilerinde artış olur. Mavi akik taşını akuamarinle birlikte kullanan kişi daha dingin, cesaretli ve kararlı olur. Morganit taşıyla birlikte merhamet, empati duygularını daha da besler, stresi azaltır, çakraları temizler ve hizalar, tiroid bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar, astım rahatsızlığına çözüm olur. Mavi topazla birlikte bilgeliği ortaya çıkarır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve zihne berraklık verir. Turmalinle birlikte kişinin zihni güçlenir, sezgileri artar, amaçlarına odaklanır, bağımlılıklarından kurtulur, hormonlarını dengeler. Güneş taşıyla birlikte ise; kişiyi motive eder, sindirim sorunlarını, boğaz bölgesindeki sorunlarını giderir. Özgüveni artırır, kişiye cesaret verir, takıntıları ortadan kaldırır.

7. Akuamarin Taşının Mekânlarda Konumlandırılması

Bu doğal taşın pozitif enerjisinden faydalanmak için evde, iş yerinde vb. mekânlarda konumlandıracağımız yer önemlidir. Her odada sağladığı fayda değişebilir. Örneğin; yaratıcılığı, azmi tetiklemesi ve stresi azaltan etkilerinden dolayı evin çalışma odasında konumlandırılabilir. Bunun yanında iş yerlerinde, ofislerde bulundurulması oldukça faydalıdır. Akuamarinin rahatlatıcı ve huzur verici enerjisinden faydalanmak istiyorsanız yatak odalarınızda bulundurabilirsiniz. Böylece sabahları daha huzurlu bir şekilde uyanırsınız. Bunun yanında, kütüphanelerin raflarına bu güzel taşın yerleştirilmesi kişiyi ruhsal anlamda rahatlatır. Kişilere huzur, dinginlik, pozitif enerji vermesi ve hoş sohbet ortamları yaratması adına evin salonunda konumlandırılabilir. Ayrıca, trafik stresini azaltmak için arabalarda bulundurulması da yararlı olmaktadır. Taşınızın size bereket, bolluk getirmesini istiyorsanız çantanızda ve cüzdanınızın içinde taşıyabilirsiniz.

8. Akuamarin Taşının Çakralarla Etkileşimi

Gelelim göz alıcı taşımızın çakralarla olan etkileşimine... Akuamarin, mavi veya yeşilimsi tonlarda olduğu için boğaz ve kalp çakralarına hitap etmekte ve bu çakralarla etkileşim içerisindedir. Kalp çakrasının sağlıklı çalışması sonucunda, kişi evrenle uyumlu, barış ve sevgi içerisinde yaşamını sürdürür. Bu çakra az çalışıyorsa kişi kendini yetersiz hissedebilir ve çekingen bir tutum sergileyebilir. Hatta bu çakrada sorunu olan kişinin empati duygusu azalabilir ve diğer canlılarla olan ilişkilerinde sorunlar yaşayabilir. Kalp çakrası fazla çalışan kişide kalp hastalıkları, kıskançlık ve bağımlılık gibi problemler ortaya çıkabilir. Yeşilimsi mavi renkteki akuamarin bu tarz dengesizlikleri giderir. Bir diğer önemli çakra olan boğaz çakrası boğaz, ses telleri, boyun, gırtlak, çene, solunum organları, tiroid bezlerinin bulunduğu bölgeyi temsil etmektedir. Boğaz çakrası dengede olan kişi; dürüst ve iletişim becerileri yüksektir. Bu çakra az çalıştığında boyun, tiroid bezi ve çene kemiği hastalıkları ortaya çıkabilir. Fazla çalıştığında ise işitsel problemler, fazla konuşma, dinlememe gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu güzel taşın mavi rengiyle boğaz çakrası dengelenir.

9. Akuamarinle Meditasyon ve Enerji Çalışmaları

Bu hayranlık uyandıran taşı elimize aldığımızda veya vücudumuzda herhangi bir bölgemize temas ettirdiğimizde etkisini hissetmeye başlarız. Dinginliğe ve huzura kapı açmak için akuamarin taşıyla meditasyon, enerji çalışmaları yapılabilirsiniz. Bu taşla yapabileceğiniz diğer enerji çalışmaları ise şunlardır: insan ilişkilerinin iyileşmesi, öfkeyi ortadan kaldırma, rahatlama, boğaz ve kalp çakralarını temsil eden hastalıklara çare bulma gibi. Peki, meditasyon ve enerji çalışması nasıl yapılır? Öncelikle sessiz bir ortam tercih etmelisiniz. Daha sonra akuamarine odaklanarak, taşımızın pozitif enerjisinin tüm bedenimize ve ruhumuza yayıldığını tasavvur edebilirsiniz. Eğer ritüeli doğru yaptıysanız rahatlama, hafifleme hissiyatı hakim olacak ve pozitif enerjiyle yükleneceksiniz. Meditasyon yapmak istiyorsanız, sessiz bir yere gidip, bu sefer hiçbir şey düşünmeyerek yalnızca akuamarin taşınızı üzerinizde bulundurmanızla onun pozitif etkilerinden faydalanabilirsiniz. Tabi ki bu çalışmalar orijinalliğinden emin olunan akuamarin taşlarıyla yapılmalıdır. Aksi takdirde sonuç vermemektedir.

10. Dünya Tarihindeki ve Efsanelerdeki Yeri

Büyüleyici ve efsanevi bu özel doğal taşın biraz da Dünya tarihindeki ve efsanelerdeki yerinden söz edelim. Romalılarda kurbağa şeklinde oyulmuş bir akuamarinin düşmanları uzaklaştırmasına ve barışı getirmesine dair bir inanış varmış. Aynı zamanda bu taş aşkın taşıymış ve damat tarafından geline akuamarin hediye edilirmiş. Romalılar ve Yunanlılar; akuamarinin fırtınalı ve tehlikeli denizlerde bile denizcilerin güvenli yolculuk yapmasını sağladığına ve denizcileri Poseidon’a karşı koruduğuna inanıyorlarmış. Ayrıca Romalı filozof Pliny, akuamarin taşının denizkızlarının hazinelerinden gelmiş gibi güzel olduğunu tasvir etmiştir. Bir inanışa göre ise akuamarini taşıyan askerlerin yenilmez olduğu da söylenmiştir. İbraniler, Sümerler ve Mısırlılar’da bu taş mutluluğu ve sonsuz gençliği temsil edermiş. Akuamarini Havari Thomas ile bile özdeşleştirmişlerdir. Çünkü aziz Hindistan’a vaaz vermek için uzun yolculuklar yapmıştır. Akuamarin taşı Orta Çağ’da zehirlenmelere karşı panzehir olarak da kullanılmıştır. Bunun yanında kehanet gücünü geliştirdiğine inanıldığı için akuamarinden kristal küreler de yapmışlardır.