Cadılar Bayramı Havasına Girmek İçin Yeniden Okunacak 5 Kült Korku Kitabı

Sonbaharın kült korkuları.

Kendinizi Cadılar Bayramı'nın kasvetli atmosferine kaptırmak için kitapların hepsi iyidir. En gizli korkularımızın bu kabus gibi hikayelerini hayal gücümüzün mükemmelleştirmesine izin verirken, bizi alarma geçirecek kadar rahatsız edici entrikaların ana hatlarını çizdikleri için, okumalar, bence, küçük ve büyük ekranın eserlerine imrenecek hiçbir şey yok. Üstelik pek çok film ve dizi, izleyicilerini titretmek için bu korkunç hikayelerden esinlenmiştir. Bu yüzden, Cadılar Bayramı gecesinde kendinizi bu orijinal hikayelerden birine kaptırmaya daha yatkınsanız, rolünü harika bir şekilde yerine getirecek ve sizi daha önce hiç olmadığı kadar titretecek olanları seçtik.

En şiirsel: Mary Shelley'nin Frankenstein'ı, ilk kez 1818'de yayınlandı.

Felsefe taşına tutkulu bir bilim adamı olan Victor Frankenstein, bir ölü et yığınına nasıl madde verilebileceğini keşfeder. Kendi elleriyle hamile kalan Canavar, onu korkutur ve kendi hayatını yaşamak için ondan kaçar. Yaratıcı ve yaratık sonunda en büyük sorunlarıyla yüzleşmek için bir araya gelirler.


En Şaşırtıcı: Dr. Jekyll ve Bay Hyde'ın Garip Vakası, Robert Louis Stevenson tarafından, ilk kez 1886'da yayınlandı

Bay Hyde geceleri Londra'da terör estirirken, Dr. Jekyll gündüzleri yaralarını yalıyor. Tamamlayıcı olmalarına karşın, bu iki parça tek bir bütün mü oluşturuyor?

En kült: Bram Stoker'ın Drakula'sı, ilk kez 1897'de yayınlandı

Londra'dan noter katibi Jonathan Harker, Karpatlar'daki Kont Drakula'ya gidiyor. Ancak köylüler, büyük sarımsaklı kolye ve haç darbeleriyle buna karşı tavsiyede bulunurlar. Neden bu belirsiz adamın etrafında bu kadar çok gizem var? 19. yüzyılın ortalarında, vampirler sadece efsane olmalıydı.

En Rahatsız Edici: İlk kez 1962'de yayınlanan Anthony Burgess tarafından Otomatik Portakal

16 yaşındaki Alex DeLarge, akşamlarını Londra'nın banliyölerinde çetesiyle birlikte işkence yaparak, soyarak ve tecavüz ederek geçiriyor.

Most Paranoid: A Baby for Rosemary, Ira Levin tarafından ilk kez 1967'de yayınlandı.

Rosemary ve kocası, bebekleriyle birlikte büyüleyici bir New York binasına taşınırlar. Çift, komşularının garip alışkanlıklarını, mekandan kaçan kokuyu ve genç kadını rahatsız eden rüyaları keşfedince, pastoral hayatları hızla trajediye dönüşür.