Çavdar Tarlasında Çocuklar Başlığının Ardındaki Anlam

Holden'ın yetişkinliğe adım atma korkusu

Çavdar Tarlasında Çocuklar veya İngilizce karşılığı ile Catcher in the Rye aslında Robert Burns tarafından yazılan Comin' Thro' the Rye şiirinden gelmektedir. J.D. Sallinger'ın romanının baş kahramanı Holden Caulfield ve Burns tarafından yazılan cinsel temalar ve semboller ile dolu bu şiir roman boyunca çatışır ve Holden'ın yetişkinliğe adım atma korkusunu okyucuya aktarır.

Fakat öncelikle baş kahraman Holden'ın şiiri yanlış ezberlemiş olmasından kaynaklandığından bahsedilmelidir. Holden şiirin "If a body meets a body" (Eğer vücutlar kavuşursa) kısmını "If a body catch a body" (Eğer biri diğerini yakalarsa) olarak anlamasından dolayı şiirdeki cinsel referansı çavdar tarlasında oyun oynayan ve tam uçurum kenarından düşecekken kurtarılan çocuklar olarak algılamaktadır. Bu durumda çocukların düşmek üzere olduğu uçurumun Holden'ın hayal dünyasındaki karşılığı yetişkinlik olarak kabul edilebilir. Aynı zamanda karakter, yine şiirle bağlantılı olarak, kendine de orijinal başlığa ismini veren Catcher in the Rye yani bu çocukların uçurumdan düşmesini engelleme görevini uygun görmektedir - ki bu görev de basitçe çocuğun masumiyetini koruma içgüdüsü olarak kabul edilebilir.-

Bu durumlar ve Holden'ın roman boyunca yetişkinler ve çocuklar arasında yaptığı ayrım göz önünde bulundurulduğunda, rahatça söylenilebilir ki aslında baş kahraman Holden çocukların -ve tabi kendisinin- yetişkinliğe adım attıkça masumiyetlerini kaybettiklerini düşünmektedir ve şiire bakış açısındaki koruma iç güdüsü de (ve başka eleştri başlıkları altında değerlendirilebilecek pek çok farklı karakter özelliği) değerlendirilir ise bu kaybı yaşamaktan da son derece kormaktadır.