Cherry Red Saçlar

Sık sık gördüğümüz o kızıl saçlar nasıl moda oldu?

Son zamanların trendi ve bu kışa damgasını vuran renklerden biri hiç süphesiz “cherry red”. Başta saçta olmak üzere, çantada ve ayakkabıda görmeye başladığımız bu renk nasıl bu kadar trend oldu ve herkes ne zaman bu rengi kullanmaya başladı?

Dikkatle inceleyecek olursak ünlüler arasında çoğunlukla doğal ve kumral saç renkleri yaygın. Örnek olarak, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Bella Hadid gibi isimler verilebilir. Peki doğallık bu kadar yaygınken nasıl oluyor da son zamanlarda sokaklarda bu kadar cherry red (vişne kırmızısı/ çürüğü) saç görüyoruz? Tabi ki modaya artık sıradan insanların sosyal medyayla yön vermesiyle.

Öyle ki sosyal medyadaki çoğu trendi artık ünlüler de takip etmeye başladı. Birçok mikro akım başlatan ve modaya öncülük eden şeyler artık markalar ve ünlüler değil, influencerlar ve video çekmeyi bilenler. Özellikle Tiktok ve Pinterest gibi uygulamalar, herkesin stilini etkiliyor.

Çoğumuzda olan cherry red saç ve çantaları hepimiz başta linklerle bulduk sanırım. Mango'nun cherry red ayakkabılarıyla bu sonbaharda başlayan akım, tırnaklarla, sonrasında çantalar ve saçlarda devam etti. Hatta öyle ki, Dua Lipa bile bu trende katılmış, tabi hepimizin gönlünün influencer’ı 2000’lerin yıldızı Yalan Dünya Tülay’ı ve uzun fönlü kızıl saçlarını da unutmayalım.

İtiraf etmeliyim, sonbaharın başından beri benim de saçlarım bu kızıl renginde. Önceden klasik bir sarışınken, saçlarım çok yıprandığı için kendimi daha sade ve doğal, bakımı kolay bir renk ararken buldum. Doğal rengim beni pek açmadığından ve bana gitmediğinden alt tonuma uygun ve biraz da klasiğin dışında bir renk seçtim; cherry red. Özellikle soğuk alt tona yakışan ve bakımı sarıya göre kolay olan bu renk, oldukça renkli saçlarla ve platin sarılarla geçen yıllardan sonra hem heyecanlı ve sıradanlıktan uzak hem de bakımı nispeten kolay bir renk.

Bundan dolayı, bu rengin çok fazla kullanıldığını düşünüyorum. Ayrıca eskiye kıyasla bu rengi kullanan çoğu kişi kendine yakıştırıyor. Merak ettiğim bu trendin mikro bir trend mi olacağı yoksa daha uzun mu süreceği. Bir sonraki trendlerde görüşmek dileğiyle.