CHP, İnsan Hakları Gününde Kampanya Başlattı

Kılıçdaroğlu, İnsan Hakları gününde bir kampanya başlatarak halkın sesi olmayı hedefledi.

Yazan: Yaren Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletin sesi saraydan duyulmuyor. İnsan onuruna uygun bir yaşam senin hakkın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla 81 ilde, kent meydanlarında eşzamanlı basın açıklaması yaptı. CHP örgütleri 81 ilde "Benim Hakkım" broşürünü dağıttı.

CHP tarafından yapılan ortak açıklamada, 2021 yılında Türkiye’deki hak ihlallerinin katlanarak arttığı belirtilerek , “Tek adamın kararıyla kadınların yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkılmıştır. Düşünce ve fikirlerini açıklayan yurttaşlar apar topar gözaltına alınmıştır. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır” denildi.

Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, yoksulluk içindeki çocuklarının, işsizlerinin, memurlarının, emeklilerinin, işçilerinin, çiftçilerinin, esnafının, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın ihraç edilen KHK'lılarının, adil yargılanma hakkından mahrum bırakılanlarının, barış akademisyenlerinin hak mücadelelerini güçlendireceğiz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha ilan ediyoruz: İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.


#BENİMHAKKIM: 12 milyon 589 bin 829 kişi asgari ücretle çalışıyor, milyonlarca insan temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamak istemiyorum.

Kaynak: dokuz8haber