Çiçek Açan Badem Ağacı

Vincent van Gogh'un yeni bir yaşamı simgeleyen Çiçek Açan Badem Ağacı tablosunu birlikte keşfedelim.


Vincent van Gogh, Çiçek Açan Badem Ağacı'nı 1890 yılının Şubat ayında Fransa'nın Saint-Rémy-de-Provence kentinde yaptı. Fransa'nın güneyinde baharın ilk günleriydi ve badem ağaçları çiçek açıyordu. Parlak beyaz çiçekleri soğuk mavi gökyüzüne tezat oluşturuyordu. Badem ağacının dalları yenilenmiş bir yaşamla doluydu çünkü çevredeki manzara hala boş ve kışın solukluğunu taşıyordu. Vincent van Gogh'un Çiçek Açan Badem Ağaçları adlı tablosunda tam olarak yakaladığı şey yeniden doğuş ve yeni hayatın bu güzel görüntüsüdür.

Badem dalları, Van Gogh'un daha önce birkaç kez ziyaret ettiği bir konuydu. Mavi gökyüzüne karşı bunun gibi büyük çiçek dalları Van Gogh'un en sevdiği konulardan biriydi. Van Gogh konuyu, cesur ana hatlarını ve ağacın resim düzlemindeki konumunu Japon baskı resimlerinden etkilenerek yaptı. Van Gogh badem ağacını yeni yaşamın bir sembolü olarak seçmişti, çünkü ağaç daha şubat ayında çiçek açar ve baharın geldiğini haber verirdi.

Vincent van Gogh, yeğeninin doğumunu kutlamak için Çiçek Açan Badem Ağacı resmini yaptı. Van Gogh'un hayatı yeni başlangıçlar, manzara değişiklikleri ve her şeyin daha iyiye gittiğine dair fikirlerle doluydu. Çoğu zaman, her şeyin yolunda gideceğine inanarak yeni bir şeye başlardı. 1890'ın başlarında Vincent'ın erkek kardeşi Theo'nun bir oğlu oldu. Kendisinden sonra Vincent adında yeni çocuğa sahip olmanın onurunu kabul etti ve Vincent Willem adlı çocuğun vaftiz babası oldu. Vaftiz oğlu ve yeğeni Vincent Willem daha sonra Van Gogh Müzesi'ni kurdu.