Çift Aşamalı Cilt Temizliği Nedir?

Çift aşamalı temizlik nedir ve nasıl yapılır?

Çift aşamalı temizlik son zamanlarda hayatımıza Korelilerin cilt bakımı sayesinde girdi. Kore cilt bakımının en önemli rutinlerinden biri olan çift aşamalı temizlik cildi önce yağlı sonra su bazlı bir temizleyiciyle iki seferde temizlemek anlamına geliyor.

Birçoğumuzun bildiği üzere cilt sadece makyajdan değil gün içinde toz ve kirden dolayı da iyi bir temizliğe ihtiyaç duyar. Bu yüzden cildinizi sadece suyla yıkamak ya da kullandığınız bazı temizleyiciler yeterli olmayabilir.

Micellar su ile cilt temizliği gözünüze yeterli gelse bile gözeneklerinize dolan kiri ve yağı yağ bazlı bir temizleyiciyle çıkarabilirsiniz. Özellikle de her gün güneş kremi kullanıyorsanız yağ bazlı bir temizleyiciyi cilt bakım rutinize sokmanız cildiniz için büyük bir fayda sağlayacaktır.

Çift Aşamalı Temizlik Nasıl Yapılır?

Öncelikle cildinizde makyaj varsa micellar su yardımıyla makyajınızı çıkarmalısınız. Ardından yağ bazlı temizleyiciyle cildinizi temizleyip ılık suyla cildinizi duruladıktan sonra su bazlı ürününüzü kullanıp yüzünüzü yıkayın. Cildinizi tahriş etmemek adına hafif hareketlerle havluyla yüzünüzü kurulayın.