Çikolata Yemenin Mutlulukla Bağlantısı Var Mı?

Çikolata Depresyonu Önlemeye Yardımcı Mıdır?

Daha önce çikolata yedikten sonra hiç mutlu hissetmiş miydiniz? Ya da çikolata yemenin mutlulukla bağlantısı olduğunu düşündüğünüz oldu mu ? İşte cevabı!

Modern hayatla beraber insanların depresyona girme ve psikolojik problem oranı arttı. İnsanlar stresle baş etmeye çalışırken kimileri kaçış yolu olarak yiyecekleri tercih ediyor. Bunlardan en önemlisi de tatlılar. Tatlılar insanları kilo bakımından korkutsa da stresli anlarda ara sıra kaçamak yapmak için en idealleri.



Bunların içerisinde en popüleri şüphesiz ki çikolata. Çikolatanın hormonlar üzerindeki etkisini biliyor muydunuz? Yapılan bilimsel araştırmalar sonucu çikolatanın serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasında büyük rol oynadığı kanıtlanmış. Beyinin çikolatayı ödül olarak algıladığı bu nedenle stesle başa çıkmada büyük rol oynuyor. Çikolata PEA içererek sinir sistemini uyarıyor. Ayrıca çikolatanın yalnızca mutluluk hormonu salgıladığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz kanserle savaşta güçlü bir antioksidan özelliği de bulunmakta. Çikolataların ayrıca ağrı kesici etkisi de bulunmakta eski çağlarda eczanelerde satılmakla beraber çoğunlukla soylular tarafından tüketilebilmekteydi. Bunun yanı sıra çikolatanın ana maddesi olan kakao beyin fonsiyonlarının gelişimine katkı sağlamakta.Eskiden ulaşımı zor olan çikolataya şimdi hepimiz kolayca ulaşabilmekteyiz. Stresli anlarda benim tercihim bitter çikolatan yana. Ancak dozunda olduğu sürece.