Cilt Altı Tonu Rehberi: Kişisel Renk Paletini Keşfet

Doğru Renklerle Stilinizi Yükseltmek İçin Cilt Alt Tonunuzu Keşfedin

Hiç cilt altı tonunuzu öğrenmeyi düşündünüz mü?

Cilt altı tonunu öğrenmek, kişisel stilini geliştirmek ve görünümünü en iyi şekilde yansıtmak için faydalı olabilir. Cilt altı tonunuzu öğrenip ne yapacağınızı düşünüyorsanız size nasıl bir fayda sağlayacağını şöyle bir özetleyeyim;

Daha uyumlu kıyafet seçimi, makyajda daha iyi sonuçlar, saç rengini belirlemede kolaylık, aksesuar ve takılarda doğru renkleri seçebilirsiniz. Bunun sonucunda da daha müthiş ve uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz! Gelin ilk yöntemle öğrenme adımlarına başlayalım!

1- Damar Rengi

Güzel ve doğal bir şekilde ışıklandırılmış bir yere geçtikten sonra kolunuzdaki damarlara göz atmaya başlayabilirsiniz. Aşağıdaki fotoğraf cilt altı tonunuz hakkında bir fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır!

Tabii ki bu durumda sadece damar renginize bakmak size kesin bir sonuç vermez, onun için ikinci yöntemimiz olan güneş yöntemine geçeceğiz!

2- Güneş Yöntemi

Mutlaka güneş yanıklarınızın sonrasında nasıl şekillendiğini hatırlıyor ve biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Eğer yandığınız gibi kıpkırmızı kalıyorsanız soğuk, yandıktan sonra bronzlaşıyorsanız doğal ve hiç yanmadan bronzlaşıyorsanız sıcak alt tonlu olabilirsiniz! Kafanızın karıştığını anlayabiliyorum, bunun için aşağıya yardımcı olarak bir resim bırakacağım.

Göz renginin de bir yöntem olduğunu söyleyenler olsa da ben pek katılmıyorum. Onlara göre yeşil - mavi soğuk iken ela - kahve gözler sıcak alt tonuna sahip olduğunuzu gösteriyormuş. Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim fakat buna katılmadığımı bilin. Birazdan mevsimler kısmında göz renklerini karışık bir halde gördüğünüzde beni anlayacaksınız diye umuyorum. Gelelim 3. yöntemimize;

3 - Beyaz Kağıt Yöntemi

Şimdi sizden beyaz ışıklı bir yere geçmenizi, lavabo ışığı bence süper seçim olur, elinize beyaz bir kağıt almanızı isteyeceğim. Beyaz kağıdı yüzünüze tuttuğunuzda yüzünüz nasıl bir renk alıyor? Eğer pembe görüyorsanız soğuk alt tonlu, sarı görüyorsanız da sıcak alt tonlu olabilirsiniz!

Buradaki yöntemlerin çoğunluğuna göre cilt altı tonunuzu tabii ki tahmin edebilirsiniz ama doğal tonda çıkanlar ve biraz daha bilgi edinmek için daha derine ineceğiz!

Mevsimler!

Sanırım en karışık yer bizim için burası olacak.. Eğer soğuk alt tonlu çıktığınızı düşünüyorsanız kış ya da yaz mevsimine sahipsinizdir. Eğer sıcak iseniz mevsiminiz ilk veya sonbahar olacaktır! Burası da tahmin ettiğiniz kadar zor olmadıysa şundan bahsedeyim.. Canlı, koyu, açık ya da yumuşak olduğunuzu nasıl bulacağız peki?

Şimdi gelelim ipuçlarına;

Eğer soğuk cilt atı tonun olduğunu ve kış mevsiminin senin için uygun olduğunu düşünüyorsan ya canlı bir kış olabilirsin ya da koyu bir kış! Bu ilkbahar için de canlı bir ilkbahar ve açık bir ilkbahar olarak ikiye ayrılacaktır. Ya da koyu sonbahar veya yumuşak sonbahar ve açık bir yaz veya yumuşak bir yaz olabilirsin! Kenarlarına yazdığım ipuçlarına bakarak hangisinin senin için uygun olduğunu öğrenebilirsin.. Sanırım mevsimler kısmı en çok doğal cilt altı tonu olanların işine yarayacaktır!

Göz renginde bahsettiğim karışıklık ise burada devreye giriyor. Kahve gözlü bir kış da olabilirken mavi gözlü bir ilkbahar da olabilirsin.. Gerisi senin kendi gözlemine kalmış!

Buradan sonra ise renk paletine hızlıca ulaşabilirsin.. Mesela benim gibi deep autumn çıkarsan deep autumn paletlerine bakman gerekecek. Yine de bir sonraki yazımda sana en uygun renk paletlerinden, uygulaman gereken saç renginden, giymen gereken kıyafet renklerinden, yapman gereken makyajlardan bahsedeceğimin spoilerını vereceğim.. Kafan çok karıştıysa gelecek yazım sana daha çok yardımcı olacaktır.. Şimdiden kolay gelsin!