Clean Girl Dışarı, Mob Wife İçeri!

Mob-wife trendi.

Hailey Bieber’ın kendi yarattığı “clean girl” denilen temiz ve minimal makyaj ve giyim trendi, yine kendisinin daha koyu makyajlar, kürkler ve derilerle bu estetiği yıkmasıyla oluşturduğu bir trend olan “mob wife” temelde bir “mafya eşi” gibi giyinmeyi ilham alıyor. Kısa sürede tüm dünyada yankılanmayı başaran trend, TikTok ve Instagram’da viral oldu. Clean Girl dışarı, Mob Wife içeri sözleriyle video çeken kullanıcılar artık minimal makyajlardan ve sade giyimlerden sıkıldıklarını, daha abartılı şeyler giymek ve daha ağır makyajlar yapmak istediklerini ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde bu trendi benimseyen bir başka ünlü ismi de gördük; Halsey. Trendlere çok hızlı uyum sağlayan ve modayı yakından takip eden Halsey, ağır makyajı, dar elbisesi, kürkü ve altın takılarıyla sadece renk seçiminde biraz yanılmış gibi görünüyor. Tüm outfit’i bej olsa da estetiği yakalamayı başarmış.

Peki nasıl “mob-wife” olunur?

Mob-wife’ın ilk adımı abartılı olmak, siyah ağırlıklı giyinmek ve tehlikeli görünmek. Kıyafet için ilk adım kürkler. Kürklerle zengin bir imaj çizerken ağır gold takılarla da bu imajı destekliyoruz. Kürkün içine sıklıkla tercih edilen siyah ve dantelli elbiseler ve genellikle yine siyah ve bordo topuklu ayakkabılarla hem zarif hem de cazibeli bir görüntü oluşturuyoruz. Tırnaklar genelde uzun ve bordo ya da kırmızı oje sürüyoruz. Güneş gözlüğünü de unutmuyoruz. Bu akıma old-money’in karanlık versiyonu da diyebiliriz. Makyaj olarak olmazsa olmaz birkaç element var.

Öncelikle her şeyi abartılı sürüyoruz, abartılı derken clean girl estetiğine göre tabi ki. Kapatıcılığı yüksek bir fondötenle yüzümüzü güzelce kapattıktan sonra, göz altlarımızı da iyi bir concealer’la hem aydınlatıyoruz hem de kapatıyoruz. Göz makyajı için daha koyu renklerde farlar tercih ediyoruz, griler, koyu kahvelerle gözleri vurguluyoruz. Göz altına göz kalemi çekmek bu makyajda kilit nokta. Sonrasında kirpiklere rimeli bolca sürdükten sonra takma kirpikte takabiliriz. Kontürle yüzü iyice vurgulamak da bu makyajda önemli. Hafif bir allık, sonrasında koyu bir dudak kalemi ve nude ya da kırmızı bir rujla makyajı tamamlıyoruz.

Saçlarımızı açık ve dalgalı bırakabiliriz, sıkı ve toplu da olabilir, perçemlerin alnımıza düştüğü güzel bir topuz da oldukça yakışacakatır.