ÇOCUKLAR VE YABANCI DİL

"Çocuklara İngilizce'yi nasıl öğretirsek daha faydalı olur?" sorusunun yanıtını bu yazımda sizlere açıkladım. Keyifli okumalar! :)

Herkese yeniden merhaba. Uzun zamandır nasıl bir içerik üretsem de faydalı olsa diye düşünüp duruyordum ki aklıma çocuklar ve yabancı dil konusu geldi ben de hemen yazmaya başladım :)

Daha önceki yazımda İngilizce öğretmeni olduğumdan bahsetmiştim, bu sene yeni bir okula başladım ve tabi ki programımda çocuklar da var. :) Bu yazımdaki amacım çocuklarımıza yabancı dili sevdirerek öğretmek için birkaç ipucu vermek.

ŞARKILAR

Anaokulu ve ilkokul grubundaki öğrencilerimizin dikkatini çekmek için kullanacağımız en basit ve temel yöntem şarkı dinletmekten geçiyor. Renkli renkli görüntüler ve enerjik şarkılarla çocukların dikkatini çekerken onları İngilizce'ye maruz bırakarak alt yapılarını oluşturmak amaçlanıyor. Derslerimde o haftanın konusuna ilişkin videoyu düzenli aralıklarla çocuklara dinleterek hafızalarında yer etmeye çalışıyorum ve çok da etkili olduğunu görüyorum. İlk başlarda hiç anlamıyorlarmış gibi veya ilgilerini çekmiyormuş gibi görünse de bir süre sonra tekrar etmeye başlıyorlar.

Örneğin konumuz öğrencinin o gün nasıl olduğunu öğrenmekse önce şarkımızı dinliyoruz daha sonrasında yine aynı ritimle soruyu sorarak cevap almaya çalışıyoruz ve öğrenci cevap vermeye başlıyor. Aynı yöntemi evde oyun esnasında da deneyebilirsiniz :)

https://www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w&ab_channel=Pinkfong%21Kids%27Songs%26Stories

FLASHCARDLAR

Renkli kartlar, resimler bizim bile hala ilgimizi çekerken çocuklar bayılmaz mı? İşlemeyi planladığımız konu hakkında kartlar hazırladıktan sonra derse girdiğimizde çocuklar kartları görür görmez heyecanlanıyor. :) Gösterilen kartın İngilizce anlamını söyledikten sonra çocuklardan da geri dönüş alabilirsiniz. Hatta eğer bunları şarkılarla birleştirirseniz onların dikkatini daha çok çekebilirsiniz. :)

Ayrıca hazırladığımız flashcardları yere dizerek seksek oyununu İngilizce'ye çevirebilirsiniz. :) Yere dizdiğiniz kartların başına geçen çocuk atlayacağı kartın önce İngilizce anlamını söyler, oyuna bu şekilde devam ettikten sonra belki sonunda küçük bir ödül verebilirsiniz. :)

ÇİZGİ FİLMLER

İnternet alemi çok geniş ve isteyen her bilgiyi saniyeler içerisinde bulabiliyor, bu imkanı çocuklar için de kullanabiliriz tabi ki. :) Youtube, Netflix gibi platformlar üzerinden bir çizgi filmi İngilizce olarak çocuklara izletebilirsiniz, anlamasa bile en ufak bir aktiviteyi bile görmesi onlar için yeterli olacaktır. Önemli olan temelini sağlam atmak :)



NOT: Yukarıda bahsetmiş olduğum şeyler daha çok anaokulu ve ilkokul 1. 2. sınıftaki öğrenciler için kullanışlıdır. Amacımız ileride alacakları akademik İngilizce için temel oluşturmak ve telaffuzlarını en iyi şekilde geliştirmektir. Ayrıca vermiş olduğum önerileri daima zorlamadan başka şeylerle birleştirerek yapmanızı öneririm, oyunlarınıza entegre edebilirsiniz. :) Umarım faydalı olmuştur, bir sorunuz veya öneriniz varsa yorumlarda benimle paylaşabilirsiniz.