Çocukluğumuzun Unutulmaz Reklamı: Çelik

Arçelik demek yenilik demek yenilik demek Arçelik demek!

Arçelik 1955 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından Sütlüce'de kurulmuştur. Türk beyaz eşya sektöründe ilk kez 1959'da çamaşır makinesi, 1960'ta buzdolabı ve 1990'da bulaşık makinesi üretmiştir.

Şirkette üretilen ürünlerin kalitesi ve kullanılan metalin tokluğu sebebi ile şirket, ismini Ağır Çelik Fabrikası olarak almış, sonrasında 2002 senesinde resmi kayıtlardaki ve Borsadaki Arçelik ismine nihai şekliyle ulaşmıştır. Avrupa çapında dayanıklı tüketim sektöründe en çok patente sahip ilk dört şirket arasında yer almaktadır.  


ARÇELİK ÇELİK REKLAMI (2002): https://www.youtube.com/watch?v=DeDjuvBd1y4


Arçelik markasına ait olan Çelik, çocukluğumun hem kabusu hem de eğlencesiydi. Televizyonda izlediğimde çok eğlenirdim o sesi, konuşması, dans edişi çok hoşuma giderdi. Daha önce hiç böyle bir şey görmediğim için bana çok farklı geliyordu. Korkumun sebebi bu robotlar ilk çıktığında bizim eve de bir tane gelmişti televizyonda pür dikkat bu robotu izlerken önüme gelince tırsmıştım. Oynamaya çalışırken ağızına elimi sıkıştırmamın da büyük bir etkisi vardı tabi...

Çocukluğumuzun unutulmaz Çelik reklamında mizahi ve müzik çekiciliği kullanılmıştır. İkna etme sanatlarından Ethos bu reklamda Şafak Sezer ile sağlanmıştır. Strateji açısından baktığımda çok yaratıcı ve sıradışı bir düşünce. Markanın akılda kalıcılığı için oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Reklamın üzerinden 20 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen ben bu robotu gördüğümde aklıma direkt marka ve ''Arçelik demek yenilik demek yenilik demek Arçelik demek!' sloganıyla hazırlanan cıngıl geliyor.