Culpa Mia'ya Bir Göz Atalım!

“Noah ve Nick’in romantizm ve aksiyon dolu aşkı satırlardan taşarak beyazperdeye uyarlandı.”

2023 sezonu yepyeni film ve dizilerle devam ediyor!

Gözünü film sektörüne yeni açmış Culpa Mia hikayesi de sezona hızlı giriş yapan ürünlerden birisi. 8 Haziran 2023’te resmi olarak Amazon Prime bünyesinde birçok ülkede vizyona giren film hatırı sayılır bir izlenme oranına ulaşmış ve seyircinin beğenisini kazanmıştır. Öyleyse gelin biraz bu filmi yakından inceleyelim!

Mercedes Ron tarafından Wattpad ortamında kaleme alınmış olan 3 kitaplık serinin ilk hikayesi, milyonlar tarafından sevilmesinin ardından beyazperdeye uyarlanan İspanyol dram-romantik ve gençlik kategorisinde bulunan bir filmdir. Orijinal adı Culpa Mia olan filmin yaygın diğer isimlerinden birisi de İngilizce olarak My Fault, Türkçe olarak ise Benim Hatam.  Domingo Gonzalez yönetmenliğinde çekilen filmin başrolleri Nicole Wallace ve Gabriel Guevara’dır.

Filmin içeriğine yönelik konuşacak olursak, film Noah ile Nick’in aşkını anlatan romantik bir uyarlamadır. Noah, henüz 17 yaşında ve annesinin yeni evliliğine uyum sağlamaya çalışan genç bir kızdır. Annesinin evliliği onu büyüdüğü evinden ve arkadaşlarından hatta erkek arkadaşından koparmıştır. Yeni bir hayata sürüklenen Noah için her şey oldukça zordur. Annesinin yeni eşi Will Leister oldukça zengin ve her türlü imkana sahip bir iş adamıdır. Noah kendini onun kocaman malikanesinde bulduğunda hiçbir şeyin eski hayatında olduğu gibi devam etmeyeceğini anlar. Will’in oğlu Nick ile tanıştığında ise biricik üvey kardeşiyle fazla iyi geçinemeyeceğini fark eder.

İkili arasındaki gerilim her geçen saniye artarken Noah, Nick’in gösterdiğinin aksine çok da tekin olmayan hayatıyla tanışır. Nick sadece ailesine gösterdiği gibi düzgün bir hukuk öğrencisi değildir. Aynı zamanda bir çete lideridir de. Film aksiyonlu araba yarışları ve kavgalarla ilerlerken Nick ve Noah arasındaki tutku da git gide kendini belli eder. Bu sırada Noah’ın travmatik çocukluğunun sebebi olan babası hapishaneden çıkmıştır ve başlı başına Noah için bir tehdittir.

Ben filmi izledim ve her ne kadar klişe bir kurgu da olsa hoşuma gitti. Film yaklaşık iki saat ve film bir şekilde kendini izlettirdi diyebilirim. Sıkılmadım ve aslında gerçekten keyif de aldım. Çok özgün bir şeyler beklemeden oturup izlenildiğinde zevkli çerez bir film olduğunu belirtebilirim. Öte yandan filmin devamının da gelecek olması seri kitap ve film sevenler için artı bir durum bence.

Şimdilik Türkçe dublaj seçeneği olmadığı için tek alternatifiniz alt yazı seçeneğiyle izlemek. Ben yabancıdizi.pro sitesinden izledim. Siz de izlemek isterseniz buradan göz atabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler dilerim!