Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 Yılı Burs ve Kredi Ücretlerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda 2022 yılı burs ve kredi ücretlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda 2022 yılı burs ve kredi ücretleri lisans için 850 TL, yüksek lisans için 1700 TL, doktora için 2550 TL olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmayı düşünmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

-Afrika ile ticaretimizi 5,4 milyar dolardan; bu senenin ilk 11 ayında 30 milyar dolara çıkardık

-2022 bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Görüşmeler toplamda 385 saati aşmıştır. Türkiye'yi yatırım, istihdam yoluyla büyütmemize katkı sağlayacaktır.

-Türkiye geçtiğimiz 19 yılda ortalama yüzde 5,1'lik büyüme başarısı gösterdi. İnşallah 2021'i çift haneli rakamlara dayanan büyümeyle kapatacağız.

-Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda ve dış politikada dünyada her alanda herkese dudak ısırtacak adımları attık.

-Bütçe maratonu oldukça uzun, zorlu ve yüksek tansiyonlu bir süreçtir. Bu yılki görüşmeler 380 saati aşkın sürede gerçekleşti. Bu bütçe Türkiye'yi büyütme hedefimize katkı sağlayacaktır.

-Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz.

-Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan firmalara MB aracılığıyla ileri vadeli kur fiyatı verilecek.

-Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

-Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz.

- Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız.

-Artık bu ülke IMF programları yoluyla ekonomisini ve siyasetini dışarıya rehin veren bir ülke olmayacak.

-Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek.

-Kambiyo rejiminden en ufak bir adım atmaya niyetimiz yok. Bunca zamandır faiz yükseltmekten başka tek bir çözüm sunamayanların dünyayı okuyamadıkları ortadadır.

-Artık bu ülke sıcak para hülyasıyla avutulup, ekonomisi asıl ihtiyaç duyduğu atılımlardan uzak tutulan bir ülke olmayacak.

-(TÜSİAD) Utanmadan, sıkılmadan Bay Kemal'le bir araya gelip erken seçim konuşuyorsunuz. Boşuna sayıklamayın, bunlar rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz.

-Kamu bankasından krediyi alıp bunu başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanma yoluna, yöntemlerine başvuranların alnını karışlarız.

- Bu ülkede üniversite harçlarını kim kaldırdı, biz kaldırdık. 45 liracık burs veriyorlardı. Biz onlardan aldık bu iktidarı.



Kaynak: Sputnik Türkiye