Deprem Bölgelerine Yardım Hakkında

Geçmiş olsun Türkiye. Kendimce deprem bölgelerine nasıl yardım edebiliriz sorusuna bireysel bir cevap verdim. Umarım daha fazla can kurtulur

Öncelikle bütün Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Eminim herkes elinden geldiğini yapmaya çalışıyordur ve ne yapsam; nasıl yardım etsem diye düşünüyordur. Bu konuda kişisel olarak bazı önerilerde bulunmak isterim:

·      Öncelikle kaynağı belli olmayan bilgilere itibar etmemeliyiz.

·      Kaynağına güvenmediğimiz araçlarla yardım yollamaktansa, güvenilir kaynaklarla yardım göndermeye özen göstermeliyiz.

·      İlk günler tabiki çok önemli olmakla birlikte, uzun bir süreçten geçildiğini unutmamalı ve ileriki günler veya haftalarda da elimizden geldiğince yardımda bulunmayı aklımızda tutmalıyız.

·      Birlik olmalı ve durumu farklı perspektiflere çekmemeliyiz. Ancak birlik olarak hareket edersek yardımımız büyüyecektir.

·      Haber vermek, haber almak tabiki önemli. Fakat uzun süreli psikososyal ve travma perspektifinden bakacak olursak, hassas içerikli görüntüleri pek paylaşmamaya; görüntülere sürekli maruz kalmamaya özen göstermeliyiz.

·      Elimizden geliyorsa gönüllü olarak (bireysel değil; kuruluşlar aracılığıyla) yardım tabiiki etmeliyiz. Fakat yardım ederken dikkatli davranmalı, bireysel hareket etmemeliyiz.

. Kan vermeliyiz.

·      Kış aylarında olduğumuzu düşünürsek, mont, içlik, uzun süre giden yiyecek-içecek, çorap, battaniye gibi yardımları önceliklendirebilirz.

 

Bunlar benim aklıma gelen ilk öneriler. Umarım doğru yardımlarla daha fazla can kurtulur.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE