Detroit Become Human | Bir oyun incelemesi

Detroit become human oyunu nedir? Nasıl oynanır?

Detroit: Become Human, Quantic Dream tarafından geliştirildi.Sony Interactive Entertainment ile Quantic Dream'in yayımcılığını üstlendiği 2018 yapımı bir macera, bilim kurgu oyunudur.

Detroit: Become Human, 2038 yılında android devrimine ev sahipliği yapan Detroit’te yaşayan üç androidin kesişen hayatlarını anlatıyor. 

Elijah Kamski 17 Haziran 2002 tarihinde doğan Kamski, 171 IQ’ya sahip. Kendisi 16 yaşında, 2018 yılında üniversiteden mezun olduktan hemen sonra CyberLife’ı kuruyor. Androidleri yıllar boyunca üretmeyi denemesine rağmen başaramayan Kamski, Tiriyum 310 (mavi kan) ve biyokomponentleri bulduktan sonra piyasaya ve dünya tarihine damgasını vuruyor.

Oyun Kara, Connor ve Markus adlı üç androidin hikâyesine anlatmaktadır. Hizmet etmekle görevli android Kara evrimleşip bilinç sahibi olarak onu satın alan adamın android kızıyla birlikte kaçmış, bakıcı olmakla görevli android Markus kendisini androidlerin özgürlük mücadelesinin içinde bulmuş, Connor ise bilinç sahibi androidleri avlamak ve android suçluları yakalamak üzere görevlendirilmiştir. Karakterlerin yaşama ihtimali oyuncunun kendi seçimlerine bağlıdır.

Oyunun hikâyesi Detroit şehrinde geçmektedir. Şehrin içerisinde oyun geliştiricileri tarafından keşif turları yapılmış, oyunun senaristi aynı zamanda yönetmeni de olan David Cage tarafından yapay zekâ uzmanlarına danışılarak iki yılda tamamlanmıştır.

Oyun için çekim ve animasyon sürecine başlamadan önce yüzlerce oyuncu ile denemeler yapılmıştır.

Kara, Connor ve Markus sahnelerinin müziklerin sırasıyla Philip Sheppard, Nima Fahrara ve John Paesano tarafından hazırlanmıştır. Oyun 25 Mayıs 2018'de PlayStation 4'te çıkış yapmıştır. Oyun 12 Aralık 2019'da Microsoft Windows platformunda yayımlanmıştır.

Quantic Dream'in, 6 milyonu aşkın satış rakamı ile en çok satan oyunu konumundadır.

En düşük sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i5-2400 @ 3.4GHz ya da eşdeğeri

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 ya da eşdeğeri

Ekran Kartı Belleği: 2 GB

RAM: 4 GB

İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit

DirectX: 11

Tavsiye edilen sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i7-2700K ya da eşdeğeri

Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1080 ya da eşdeğeri

Ekran Kartı Belleği: 8 GB

RAM: 12 GB

DirectX: 11