Dil Öğrenmenin Yeni Yolu

Yapay zeka ile farklı bir deneyim.

Sürekli karşıma çıkan reklamlar arasında özellikle İngilizce konuşma pratiğimi artırmaya çalıştığım bu günlerde, Cambly mi alsam diye düşünüyordum. Ta ki sürekli olarak Praktika'nın reklamlarıyla karşılaşana kadar. Öncelikle başarılı bir pazarlama kampanyalarının olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. "Reklamdan kaçabilirsiniz ama saklanamazsınız" mantığını o kadar güzel bir şekilde üzerimize uyguladılar ki, günün sonunda "neymiş bu" diye indirip denediğim bir yapay zeka tabanlı konuşma pratiği uygulaması oldu. Kendi deneyimlerime göre yaptığım analizler sonucu, özellikle öğrenciler için belirli bir altyapınızın ardından kesinlikle ilginizi çekecek ve size yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir uygulama.

Praktika AI'yı indirdikten sonra, ilgi alanlarımızı seçmemiz ve birçok karakterli yapay zekalı insanlar oluşturmaları benim oldukça hoşuma gitti. Bu özellik, dil pratiğini daha kişiselleştirilmiş ve eğlenceli hale getiriyor. İşte bu deneyimimi detaylandırarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Uygulamanın en sevdiğim yönlerinden biri, kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunması oldu. İlgi alanlarımı ve öğrenme hedeflerimi belirledikten sonra, bana özel içerikler ve konuşma senaryoları sunuldu. Bu sayede, sadece genel dil bilgisi öğrenmek yerine, ilgilendiğim konular hakkında konuşma pratiği yaparak daha hızlı ve etkili bir şekilde ilerledim.

Praktika AI'nın sunduğu en büyük avantajlardan birisi ise yapay zeka destekli geri bildirimler oldu. Konuşmalarım sırasında yaptığım hataları anında tespit edip düzelten AI, dil bilgisi hatalarımı fark etmemi ve düzeltmemi sağladı. Bu dil öğrenme sürecimi hızlandıran ve beni daha akıcı bir konuşmacı haline getiren önemli bir özellik.

Sürekli beni konuşturmaya itmesi, konu açması, şakalar yapması ve rahatsız etmeden sürekli olarak yanlışlarımı düzelttirip baştan söylettirmesi oldukça hoşuma gitti. Aynı zamanda giriş kısmında seviyemi ölçmek için işaretlediğim her sorudan sonra kişiselleştirilmiş planıyla bana gelmesi de oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir özellik.

Bu deneyimden sonra ise aklıma takılan sorulardan biri, geleneksel dil öğrenme metodlarının artık rafa kalkacak olması mı diye düşündürtüyor. Daha ucuz olması ve birebir konuşma pratiğini bir insanla yapmaktan çekinenler için konforlu bir deneyim sunması, bu yeni metodun avantajlarından sadece birkaçı. Henüz ben de yolun başındayım, ancak Praktika ile ilerleyen günlerde nasıl bir gelişim göstereceğimi kendi gözlerimle görmek için sabırsızlanıyorum.

Ekstra olarak, uygulama sizlere kayıt olduktan ve kart bilgilerinizi girdikten sonra 7 günlük bir deneme süresi veriyor. Ancak, bu noktada dikkatli olmanızda fayda var. Ben denemeden önce oldukça fazla okuduğum yorumda, Praktika'nın daha deneme süresi bitmeden para çektiğine dair şikayetler vardı. Bu olayı yaşamamak için sizler de dikkat ediniz ve abonelik şartlarını dikkatlice okuyunuz. Denemekten zarar gelmez diyor ve herkese dil konusunda başarılar diliyorum!