Disney Plus, Netflix'i Sollayacak Mı?

Haziran ayında yayına başlayacak olan Disney Plus, daha başlamadan Netflix'in tahtını düşüreceğe benziyor.

Türkiye'de diğer dizi/film platformlarının arasında en rağbet gören platform bu zamana kadar Amerikan asıllı platform Netflix'ti ancak bu durumun, Netflix'e gelen zamlarla ve Disney Plus'ın Türkiye'de hizmet vermeye başlayacak olmasıyla değişeceğinin yorumunu yapmak yanlış olmaz.

Netflix'e gelen zamlar izleyicileri sinirlendirirken, ilgiliyle izlenilen, yeni içerikleri dört gözle beklenen platformun gözden düşmesine sebep oldu ki aynı zamanda bu durum, Disney Plus platformununa ilginin kaymasına sebep oldu.

Disney Plus, 2919'da servis vermeeye başlayan The Walt Disney Company'nin bölümü olan Walt Disney Direct-to-Consumer & International ile yönetilen bir video platformudur. Aynı Netflix gibi, benzersiz birçok içerik bulabileceğimiz bir dünyaya sahiptir; bu özellik izleyicilerin dikkatini bu platforma yöneltmesi için yeterlidir, tek ihtiyaçları biraz daha reklam olabilir.

Reklamın alasını ise Disney Plus'ın duyurduğu 14 Haziran'da başlayacak olan ''Atatürk'' dizisi oldu. Başrollerinde Aras Bulut İynemli ve Emma Watson'ın oynayacağı haberi sosyal medyayı sallayarak, platform, aylık 34,99 ücreti haberiyle daha diziler başlamadan, izleyicilerin gönlünü fethetmiş oldu.