Dizi Önerisi: Derry Girls

Kısacık bir gençlik dizisine ne dersiniz?

Çerezlik mini bir diziye ne dersiniz? Öyleyse gelin Derry Girls adlı diziyi birlikte inceleyelim.

Derry Girls,  Lisa McGee tarafından kaleme alınmış mini bir dizidir. İlk bölümü 4 Ocak 2018'de yayınlanan dizi 19 bölümden oluşmaktadır. Dizi, 2020'de yayınlanan 3.sezonu ile ekranlara veda etmiştir. Peki ne anlatmaktadır bu dizi?

Derry Girls; 90'lı yıllarda Kuzey İrlanda'da yaşayan 5 öğrencinin hayatını anlatıyor. Dizide ergenlik çağındaki gençler, siyasi çatışmaların ortasında günlük hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar. Normal (!) bir ergenlik yaşamaya çalışan gençler, oldukça eğlenceli anların ortaya çıkmasını sağlıyorlar.

Başrollerinde Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland, Jamie-Lee O'Donnell, Nicola Coughlan ve Dylan Llewellyn yer alıyor. Dizi çerezlik bir gençlik dizisi. Dönemin siyasi olaylarını da yansıtan dizi, komik aile ilişkilerine de yer veriyor. İrlanda'da 2018 yılında IFTA Gala Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Komedi Dizisi' ödülünü kazanan dizi, eğlenceli anlar yaşama garantili bir dizi.

Bol bol aksan duyacağınız ve mimik göreceğiniz bu diziye bir şans vermenizde fayda var. Boş zamanlarda izlenebilecek türden bir dizi.

Keyifli seyirler dilerim.