Dizi Önerisi: Inventing Anna

Sahte çeklerin ve bolca yalanın olduğu bir diziye ne dersiniz?

2022'nin başlarında Netflix üzerinden yayınlanmaya başlayan Inventing Anna isimli dizi dokuz bölümden oluşuyor. Kendini kanıtlama peşinde olan bir gazetecinin, bomba bir haberin peşine düşüşünü ekranlara getiriyor. Gazeteci Vivian Kent, New York sosyetesini derinden sarsan bir dolandırıcılık hikayesini araştırmaya koyuluyor. Hırslı gazetecimiz, kendini sosyeteye Alman bir mirasyedi olarak tanıtan Anna isimli kadının peşine düşüyor. Peki Anna gerçekte kimdir ? Başarılı bir girişimci mi yoksa bir sahtekar mı?

Yönetmen koltuğunda Shonda Rhimes'in oturduğu dizi, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Her bölüm ise şöyle başlıyor: “Bu hikayenin tamamı tamamen gerçek. Tamamen uydurulmuş kısımlar dışında.” Yoksul bir ailede doğan Anna'nın New York'a taşınıp, yüksek sosyeteye kendini bir mirasyedi olarak tanıtmasıyla başlıyor olaylar. Karşılıksız çekler, sahte belgeler, lüks kıyafetlerle sosyetede popülerlik elde eden Anna, bu popülaritesini çok fazla sürdüremiyor ve gerçekler ortaya çıkıyor. Gazeteci Vivian Kent, sosyeteyi soyup soğana çeviren Anna Delvey'in peşine düşüyor. Anna'yı tanıyan insanlarla görüşmeler yapan Vivian, Anna hakkındaki gerçekleri öğreniyor.

Julia Garner dizide Anna rolüne hayat verirken, hırslı gazeteci rolünde Anna Chlumsky yer alıyor. Şu sıra gündemimizde çokça sahte doktor haberi var. Inventing Anna'da buna benzer bir sahtekarlık öyküsü. Kısacık bir dizi ve izlemesi zevkli.

Keyifli seyirler dilerim.