Dizi Önerisi: Maid

"Ben öyle uzun diziler izleyemiyorum." diyenler buraya, bu dizi tam size göre!

Merhabalar!

Bu yazımda size sadece bir haftasonunuzu ayırıp izleyebileceğiniz kaliteli bir dizi önerisiyle geldim: Maid.

Maid, Stephanie Land'in Maid: Hard Work, Low Pay ve a Mother's Will to Survive kitabından uyarlanmış bir Netflix mini dizisi. 10 bölümden oluşan bu dizinin her bölümü yaklaşık 1 saatten oluşuyor. Dizinin başrollerinde ise Margaret Qualley, Andie MacDowell ve Nick Robinson bulunuyor.

Dizide, genç bir kadın olan Alex'in, küçük kızı Maddy ile birlikte şiddet gördüğü sevgilisi Sean'ın evinden kaçması ve zamanla kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadına dönüşmesi anlatılıyor.

Bir gece yarısı, kızını da alan ve evi terk eden Alex, Sosyal Hizmetler'in de yardımıyla bir temizlik işi buluyor ama tabii ki devamında her şey bu kadar kolay ilerlemiyor.

Kazandığı para kendini ve kızını doyurmaya zor yettiği için başlarda arabasında kalan Alex daha sonra sığınma evine alınıyor.

Alex'in bir yandan kendinin ve kızının temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken bir taraftan da peşindeki erkek arkadaşından kaçışını, bir yandan kızını iyi bir şekilde büyütmeye çalışırken, diğer yandan da bipolar bozukluğu olan annesiyle ve kendi travmalarıyla tek başına yüzleşmesini izlerken gerginlikten kendinizi koltuğunuzun ucundan otururken bulacaksınız.

Ama tam olarak hayatta olduğu gibi, tüm bu zorlukların içinde, küçük Maddy oyuncaklarıyla oynarken doğan umutlarla ve Alex'e uzanan her yeni el ile de bir "oh" çekeceksiniz.

Arkanıza yaslanıp tek solukta izleyebileceğiniz Maid'e buradan ulaşabilirsiniz!