Dizi Önerisi: My Name

İntikam en soğuk yenilen yemektir, ya da öyle midir?

İzlerken çok etkisinde kaldığım, çok beğendiğim dizi My Name, polisiye-gerilim-suç temalarını içerisinde barındıran oldukça başarılı bir Kore dizisi.

Baş rollerinde Han So-Hee ve Bo Hyun Ahn’ın yer aldığı dizi kısaca, babası travmatik bir cinayete kurban giden Yoon Ji-Woo’nun katili avlamasına giden yolculuğunu ve macerasını konu ediniyor.

Asıl teması intikam olan dizi, aslında hiçbir zaman tam olarak sahip olamadığını hissettiği babasının adaletini sağlamaya hayatını adayan bir kızın mücadelesini ele alıyor. İzlerken, Yoon Ji-Wo ile birlikte üzülüp onunla birlikte dehşete düştüğümü söylemeliyim.

Yoon Ji-Woo, belki de hiçbir zaman normal bir hayata, genç bir kızın sahip olması gereken bir düzene sahip olamamış biri. Çevresi tarafından çeşitli sebeplerle hor görülürken, kendi hayatıyla baş etmeye çalışan ve kendisine yetmeye çalışan Ji-Woo, bir de babasını dehşet verici bir şekilde kaybettikten sonra yapabileceği her şeyin en iyisini yapmaya çalışarak, alacağı intikama hayatını adıyor.

Babasının dostu olarak kendini tanıtan bir çete başından başka güvenecek hiç kimseye ve hiçbir şeye sahip olamayan Ji-Woo, bu çeteye dahil olarak en iyi erkek dövüşçülere taş çıkartıyor. En tehlikeli görevlere girip, çete başının sağ kolu olduktan sonra, katile en iyi şekilde ulaşabilmek amacıyla polis teşkilatına köstebek olarak giriyor.

Bu şekilde olayların geliştiği ve tuzaktan tuzağa düşen Ji-Woo’nun her defasında ne kadar güçlü bir şekilde kendini kurtardığını gördüğümüz dizi, bir kız çocuğunun babası için gözünü kırpmadan alabileceği riskleri anlatıyor.

Diziyi izlerken çok etkisinde kaldığımı ve çok beğendiğimi söylemeliyim. Öncelikle, tüm dövüş ve kavga sahnelerinin gerçekçiliği oldukça fazlaydı, bu sebeple zaman zaman izlemesi rahatsız edici hale gelebiliyordu. Ancak bu durum aslında dizinin başarısına başarı katan etkenlerden biri.

Diziye dair her bir ayrıntının çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Oyunculuklar, görsellik, kurgu, sahnelerin izleyicide bırakması gereken etkiyi en iyi şekilde bırakacak bir çekimin söz konusu olması, karakterlerin mizacının birebir verilmesi ile oldukça ikonik bir dizi meydana gelmiş.

Vurucu sonu ve tüm sahneleriyle gelmiş geçmiş en iyi mafya filmlerine taş çıkartacak bir sinematografiye sahip dizi, mutlaka izlenmesi gerekenler arasında.