Dizi Önerisi: THE IDOL!

"Şimdi şarkı söyleyebilirsin"...

Genç ve yetenekli bir süperstarın kendi içinde yeniden doğuşunu, kendini ve yaptığı işi keşfetmesine hazır mısınız?

Sonundaa!

Yıllardır çekimlerini takip ettiğimiz dizi "The Idol", 3 yıl sonunda HBO Amerikan kanalında, seyircilerin ve bekleyenlerin karşısına sunuldu ve tabiki hemen bulduğum ilk fırsatta izledim.

Dizinin yaratıcısı olan Abel yani hepimizin bildiği adıyla The Weekend “Kendi yaşamındaki tecrübelerinden” esinlenerek bu diziyi kurguladığını söylüyor.
İşin dedikodu tarafına bakacak olursak rehabilitasyondan yeni çıkmış mental ve duygusal olarak hassas bir şarkıcıyı canlandıran Lily Rose Deep (Jocelyn) açıkça The Weekend’in eski sevgilisi Selena Gomez’in o dönemki kariyerine ve özel hayatına gönderme yapıyor. Bu çifti yakından takip edenler, daha dizinin ilk bölümünden bol bol Abel’ın Selenaya olan mesajlarını anlayacaklar.

Bunun dışında diziyi açıp izlerken,gözünüz birçok önemli isime takılacak. Bunlardan bazıları;

Söz zamanların popüler kadın gruplarından Black Pink'in solistlerinden Jennie

Amerikalı ünlü komedyen ve senarist olan Rachel Anne Sennott

Adını son yıllarda sürekli duyduğumuz her güzel işin arkasındaki isim başarılı şarkıcı The Weekend

Sektörde takip edilen ve hepimizin onu Hollywood starı Johnny Deep'in kızı olarak tanıdığı Lily Rose Deep
ve

Sevilen dizi Europhia'nın yaratıcısı, Sam Levinson dizinin The Weekend ile yaratıcılığını üstlenen bir diğer kişisi

ve

daha niceleri...

Bence dizide yer alan her oyuncunun bazılarımız tanımasada alanlarında başarılı kişiler olduklarını düşünüyorum.

Gelgelelim dizinin asıl konusuna, kariyerinde eskisinden daha sağlam, yaşadığı kayıplarla daha tecrübeli olan Jocelyn (Lily Rose Deep) artık daha emin adımlar atmak istediği için daha korkak ve yaptığı işi sorgulayıcı görünüyor. Kendini çok eleştirdiğini fakat dışarıya da bir o kadar çekici, net ve güçlü durduğunu göstermeye çalışıyor.

İlk bölümde Tedros (The Weekend) ile tanışmasıyla beraber aslında yaşamında ve yaptığı işte daha yeni bir yola gireceğini biz izleyicilere oldukça hissettiriyor. Özellikle ilk bölümün son sahnesi bana çok çarpıcı ayrıca da oldukça cesur gelmesiyle beraber dizinin tüm o karanlık havası beni kendine fazlasıyla çekti.

Bir şarkıcının iç dünyasına aynı zamanda da mesleğinin arka planına The Weekend’in gözünden bakacak olmak beni -kendisini takip eden biri olarak- heyecanlandırdı. Burada bir de açık konuşmak gerekirse çoğu kişinin daha dizi çıkmadan yaptığı olumsuz yorumlar sebebiyle çok eksilerle diziye başladığımı söylemeliyim. Yani pek bir beklentim yoktu. Ama bu durum sanırım benim açımdan olumlu oldu.

Bana göre daha karanlık “dark era” bir dizi olarak tabir edilmesinin sebebi,yavaş ama akıcı aynı zamanda da haz ile cinselliğin farklı kurgulanışından dolayı olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlara ilaveten, sosyal medya üzerinden özellikle de böyle bir rolü oynadığı için oldukça linçlenen ve eleştirilen Lily'nin bence eleştirilmesi yerine bu tarz zor ve cesur bir rolü kendi üzerine bir elbise gibi giyebilmesi ve o rolü her yönüyle benimseyebilmiş olması sebebiyle büyük bir alkışı hak ediyor.

Kendisini daha önce hiç bu kadar adından söz ettirecek başka bir projede görmediğimiz için ben kariyer basamaklarını bu çıkışı ile hızlı hızlı tırmanacağını düşünüyorum.
Buradan da olursa eğer, şansıma diziyi izleyen fakat daha hoş olmayacak şekilde eleştirel yorumlar yapanlara da kendi bakmış açımdan fikrimi paylaşmış olmak isterim:

Eğer ki bu kadar açıklığın,yasaklı maddelerin oluşunun ya da anlatılan hikayenin iyi bir örnek olmadığını düşünüyorsanız linçlemek yerine izlememeyi tercih edebilirsiniz. Bir şey hakkında kötü eleştiriler tabiki yapılabilir ama bazen izlediğimiz şeyler ile çok fazla mantık dışı bir bağlantı kurabiliyoruz. Bu da ortaya konan hikayenin asıl amacından bizi saptırabiliyor.
Burada ise perdeye yansıtılmak istenen hikaye bambaşka..
E tabiki bir de işin sanatsal kısmı da var bazı şeylerin kurgulanıp perdeye uyarlanması da gerekiyor...


BluTv’de yayınlanan dizinin ilk bölümü yaklaşık 1 saat olmasıyla tahminimce gelecek olan her bölüm bu süre aralığında olacak.

Ben ikinci bölüm için sabırsızım

Eğer sen de merak ettiysen aşağıdaki linkten fragmanı izleyip hemen dizinin ilk bölümünü açabilirsin!

İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler dilerim..

Yorumlarınızı bekliyor olacağım...