Doğa Harikası Kapadokya 

Kapadokya'da Turist Olarak Gezmek

 

Hititlerin yaşadığı bu toprakları herkes duymuştur. Doğa harikası Kapadokya bölgesinde sizleri eşsiz güzellikler beklemektedir. Kapadokya’ya Güzel Atlar Ülkesi de denmektedir. Yanardağların püskürttüğü lavların rüzgâr aşınması ile ortaya çıkan peri bacaları, vadiler aynı zamanda tarihin derinliklerinden gelen yer altı şehirleri turistlerin odak noktası olmaktadır. 

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Öncelikle Kapadokya’da peri bacalarını mağaraları yakından görebileceğiniz birçok açık hava müzesi bulunmaktadır. Bunlara bir örnek ‘Göreme Açık Hava Müzesi’ dir. Müzenin belirli bir giriş ücreti bulunmaktadır. 

Aynı zamanda sabah gün doğarken ve akşam gün batımında yürüyüş yapabileceğiniz vadiler bulunmaktadır. Gün doğumunda yürüyüş için ‘Gomeda Vadisi’ ideal bir rota olacaktır. Gün batımı izlemek için de ‘Kızıl çukur Vadisi’ni’ tercih edebilirsiniz.


Gelmişken yeraltı şehirlerine uğramayı unutmamalısınız. Kaymaklı Yeraltı Şehri ve Derinkuyu Yeraltı Şehri bunlara güzel bir örnektir. Uç hisar Kalesi ve yeni turizme kazandırılan Nevşehir Kalesi ve Meryem Ana Kilisesi de görülmeye değerdir.

 Yapılacak Aktiviteler

Kapadokya sıcak hava balonlarıyla ünlüdür. Ve bu bölgeye giden herkesin bir kez bu deneyimi yaşaması gerekir. Gün batımı eşliğinde atv turlarına katılabilirsiniz. Aynı zamanda Avanos bölgesinde seramik müzelerini gezip aynı zamanda kendi çömleğinizi yapabilirsiniz özel çamurdan. Birçok at çiftliği bulunan bölgede at binip gezintiye çıkabilirsiniz. Şarap mahzeninde tadım yapabilirsiniz.

 

 Kalınacak Yerler

Bölgede kalınacak en güzel yer taş otellerdir. Kaya oyması olan bu oteller çok otantik ve tarihidir. Ancak biraz pahalıdır. Onun dışında pansiyonlarda konaklayabilir veya Kamp alanlarında çadırda kalabilirsiniz. 


Ve Kapadokya’ya yolunuz düşerse eğer testi kebabını denemeden gitmenizi tavsiye etmem.