Doğanın Dengesi Dört Element Fotoğraf Sergisi

Caddebostan Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı 10. Karma Fotoğraf Sergisi; Doğanın Dengesi 4 Element

Caddebostan Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı 10. Karma Fotoğraf Sergisi geçen hafta kapılarını sanat severlere açtı. Doğanın dört elementi; su, toprak, ateş ve havadan yola çıkan sergi bu elementlerin barındırdığı güzellikleri baktıkları yerleri süsleyen gözlerden görmemizi sağlıyor. Kimi yanı başımızdaki, kimi ise bir okyanus uzağımızdaki güzellikleri bizlere tanıtıyor.

İnceleme fırsatı bulduğum her fotoğrafta nefesim kesilsede beni en çok etkileyen bir fotoğraf oldu. Ateş temasını seçen ve kendisi de gençlik ateşiyle parlayan fotoğrafçı Tuana Akbulut'un fotoğrafı içinizi ısıtırken aynı zamanda hayat enerjinizi harmanlayan türden bir etki bırakıyor. Yapma fırsatı bulduğumuz ufak sohbetimizde Akbulut, fotoğrafı çekerken kendini biraz alevin onu götürdüğü yerlere bıraktığını söylüyor. Fotoğrafın bakan kişinin içinde uyandırdığı özgürlük hissini bizzat deneyimleyince ben de daha iyi anladım ne kadar samimi bir yerden çıktığını. Akbulut, fotoğrafı çekerken ortaya odaklanarak en doğru anda kareyi yakaladığını da ekliyor. Siyah arka planla yakaladığı beyaz ve siyah kontrastı insan üzerinde hipnoz etkisi yaratıyor. Ben de bu etkiden kurtulamayan çoğunluğun içindeyim. Tek bir mum gücüyle bütün dünyayı yakabilecek gibi. Sonsuza uzayan aleviyle ihtişamlı ama mütevazı duruşlu siyahın ortasındaki beyaz mum. Yüzyıllardır süren akın karayı aydınlatma savaşı!

Bu güzel sergide güzel insanlarla tanışmak dışında varlığından haberimin dahi olmadığı birçok güzelliği de görme fırsatım oldu. Hatta ülkemizin bu saklı hazinelerini böyle güzel bakan gözlerden gördükten sonra kendime küçük bir seyahat listesi hazırladım bile. Böyle güzel ve önemli daha nice sergilere.