Dominion - İzlemeli miyim? #6

Tür: Aksiyon, Fantastik, Bilim kurgu Durum: BittiYayıncı: SyfyBaşlangıç: Haziran, 2014 İnceleme için içeriye bekliyoruz :)

Tür: Aksiyon, Fantastik
Durum: Bitti
Yayıncı: SyFy
Başlangıç: Haziran, 2014
Bölüm Sayısı: 21 (Sezon 1: 8, Sezon 2: 13)
IMDb: 6.8/10
Bize Göre: 5/10

Dominion klişelerden oluşan bir dizi olsa da bilim kurgu hayranları için izlenebilir bir yapım. Dizi, melekler ve insanlar arasındaki çatışmayı anlatan Legion (Kıyamet Melekleri) filminden esinlenmiş. Konusunu detaylı bir şekilde inceleyelim.

Tanrı 25 yıl önce ortadan kaybolur. Baş melek Cebrail diğer meleklere bunun sorumlusunun insanlık olduğunu ve Tanrı'nın geri dönmesi için insanlığın yok olması gerektiğini anlatır. Bunun üzerine melekler ve insanlar arasında bir savaş başlar. 25-30 yıl geçmesine rağmen ilk yıllarındaki kadar şiddetli olmasa da savaş hala son bulmamıştır. Bu süre boyunca insanlık çok büyük zarar görmüştür ancak baş melek Mikail, kendi türüne ihanet ederek insanlığın yanında savaşmaya karar verir. Bu savaşı kazanabilmenin tek yolu ise seçilmiş olanın ortaya çıkmasıyla olacaktır.

Dizinin görsel efektleri çekildiği yıl sebebiyle hayal kırıklığı yaratabilir. Ayrıca 3. sezon onayını alamadığı için tam bir final yaptığı da söylenemez. Yine de türün meraklılarının ilgisini çekebileceğini düşünüyorum.

Eğer sizde Dominion'ı izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım. :)