Duman Grubunun O Şarkısı: ‘’Bal’’ ve Acı

Bal'ı acıya dönüştüren o hikaye...

Duman grubunun solisti Kaan Tangöze’nin yazdığı şarkılar arasında hikayesi itibariyle en dokunaklı şarkısı olan Bal’ı, kendisinin kız arkadaşı olan Ahu Paşakay’a yazmıştı.

Grubun 2002 yılında çıkan Bal şarkısı ile aynı dönemde içerisinde Bal şarkısının da olduğu ‘Belki Alışman Lazım’ isimli albümü çıkartmışlar ve albümün tanıtım gecesinin Kemancı Bar'da yapılmasına karar verilmiş.

Albümün tanıtım gecesinden önce Kaan Tangöze, kız arkadaşı Ahu Paşakay ile tartışma yaşamıştır. Albümün tanıtım gecesinde kız arkadaşının kendisini yalnız bırakmayacağını düşünen Tangöze'nin gözleri Ahu'yu aramış. Ahu'nun konserde olduğunu düşünerek, gönlünü alabilmek için Ahu'ya yazdığı şarkıları arka arkaya söylemiş.

İddialara göre Kaan Tangöze sahnede Bal şarkısını söylerken, Ahu Paşakay evinde kendisini asarak hayatına son vermiş. Bu üzücü haberi konserinden sonra alan Kaan Tangöze günlerce kimseyle görüşmemiş. Bal isimli şarkı artık bir acıya dönüşmüş Duman grubu bu şarkıyı bir daha çalmamış taa ki o konsere kadar…

Kaan Tangöze bir konserinde gökyüzüne bakarak Bal şarkısını söyler ve bir daha bu şarkıyı seslendirmez. Şimdilik...

İçerisinde derin duygular barındıran o şarkının sözleri:

Ner'desin, sevgilim?

Söyle, ner'desin, bal

Artık ben'lesin, bal

Artık sen benim canımsın

Canlı kalan tek yanımsın

Artık sen benim canımsın

Canlı kalan tek yanımsın