Dune Bölüm 2'den İlk Fragman: Hikâye Şimdi Başlıyor!

Merakla beklenen serinin ikinci filmi, yönetmen tarafından 'aksiyon dolu epik bir savaş' olarak tanımlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen Dune: Çöl Gezegeni serisinin devam filmine ait ilk görsel ve ilk fragman yayınlandı.

Seçilmiş kişi olan Paul Atreides'in ailesinin intikamını almak için komploculara karşı Fremenlerle birleşerek yaşayacağı yolculuğu konu ediliyor. Karakter, gelecekteki felaketi önlemek isterken tüm hikaye epik sahneleriyle izleyiciyi etkisi altına alacak.

Film, aynı zamanda eski bir gazeteci olan Frank Herbert tarafından yazılan kitabın uyarlaması niteliğinde. 2021 yılında vizyona giren ve 6 dalda Oscar ödülü alan ilk filmde, ilk kitabın sadece yarısı konu alındı. Bu yüzden bir giriş niteliğinde olarak kabul edilen ilk filmden sonra ikinci bölümden beklentiler büyük.

İkinci bölümde, filmin başrol oyuncuları olan Timothee Chalamet ve Zendaya'nın yanına Black Widow ve Ritüel gibi filmlerden de tanıdığımız Florance Pugh, Austin Butler ve usta aktör Christopher Walken gibi yeni oyuncuların dahil olduğunu görüyoruz. Filmin yönetmeni ilk bölümde de olduğu gibi Denis Villeneuve. Hem fragmandan hem de yönetmenin aynı olmasından çıkarılan sonuç, epik anlamda görsel bir şölenin izleyiciyi yine tatmin edecek olmasıdır.

CinemaCon'a konuşan yönetmen Denis Villeneuve, film için 'aksiyon dolu epik bir savaş' ifadelerini kullanmış. Bu söylem, ilk filmde izlediğimiz durağan hikaye anlatıcılığından farklı olacağı hakkında ipucu veriyor. Bu yüzden, gelişen film teknolojileri ile çekilen Dune serisinin ilk filmini IMAX seçeneği ile izlemediyseniz ısrarla önerimiz ikinci filmde imkanınız varsa bunu değerlendirmeniz, pişman olmayacaksınız ve filmin şifalandırıcı etkisini hissedeceksiniz.

Filmin 3 Kasım 2023 tarihinde vizyona gireceği duyuruldu. Serinin takipçileri o güne kadar heyecanla beklemeye devam edecek.