Dünya Lezzetleri; Kore Mutfağı

Kore mutfağının vazgeçilmez 4 yemeği.

Kore mutfağı, Türk mutfağından oldukça farklı tatlara sahiptir. Kahvaltı kültürleri olmayan Kore halkı ağırlıklı olarak pirinç ve et yemeyi tercih eder. Üstelik yemeklerinin lezzetli olmasının sırrı kullandıkları bolca baharattan geçer. Gelin en meşhur 4 Kore yemeğine yakından göz atalım.

1- Patbingsu;

Tatlı olarak bilinen patbingsunun içerisinde doğranmış meyveler, kırmızı fasulye ve meyve şurupları mevcuttur. Bu tatlı Kore halkının yaz aylarında serinlemek için yediği buzlu bir tatlıdır. Eskiden geleneksel olan patbingsu yalnızca buz ve soya sosu ile hazırlanırmış fakat günümüzde çeşitli meyveler ile tatlandırılıp servise sunuluyor.

2- Yukhoe;

Kore'nin en meşhur lezzetlerinden biri olan yukhoe; soya sosu, susam yağı, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile harmanlanan ince dilimlenmiş steak tartarın bir versiyonudur. Üzerinde çiğ yumurta sarısı ve yeşil soğan ile servis edilir. Etin çiğ servis edilmesi sizi korkutmasın çünkü marine edilmiş soslar sayesinde etin çiğliği hissedilmiyor. :)

3- Kimchi;

Halk arasında çin turşusu olarak bilinen kimchinin ana maddesi çin lahanasıdır. Zencefil, havuç ve sarımsak ile aromalanan turşu zaman zaman deniz ürünleri ile de yapılabilmektedir. Tadına bakanlar biraz ekşi olduğunu söylese de bunun bir turşu olduğunu unutmayın :)

4- Ramen;

Ramen, bir çeşit erişteli çorbadır aslında, fakat bu yemeği bu kadar lezzetli ve geleneksel kılan eriştelerin kansui adında alkali bir suda pişmesidir. Bu su aynı zamanda eriştelere farklı bir doku da katıyor. Yapımı oldukça kolay; erişteler su içerisinde piştikten sonra tavuk veya et ile beraber bir kase içerisine alınıyor. Yumurta, yeşil soğan, soya sosu, pirinç sirkesi ve susamlar ile süslendikten sonra yemeğiniz tadıma hazır :)