Dünyada en zor öğrenilen diller

En zor diller nelerdir?

Tagalogca / Bir Austronesian dili olarak Tagalogca, Filipinler’in toplam nüfusunun neredeyse dörtte biri tarafından konuşulan popüler bir dildir. Dil bilgisi ve alışılmadık cümle yapısıyla, öğrenilmeyi oldukça zorlaştırıyor.

Norveççe / Bu bir Kuzey Cermen dilidir. Norveç’in ulusal dilidir. Norveççe, İsveççe ve Danca ile birlikte, İzlandaca ve Faroe dilleri gibi İskandinav dillerinin diğer lehçeleriyle karşılıklı olarak anlaşılabilir. Karşılıklı anlaşılabilirlik, diğer benzer dilleri konuşan insanlar tarafından anlaşılabildiği anlamına gelir. Norveççe, İskandinav Konseyi’nin çalışma dillerinden bir tanesidir.

Farsça / Fars dili olarak da bilinen Farsça, Hint-Avrupa dillerinden Hint-İran şubesine aittir. Çoğunlukla Afganistan ve İran’ın yanı sıra Tacikistan ve Fars etkisine sahip diğer ülkelerde de konuşulmaktadır. Bu dilin, Orta Farsça adı verilen Sasani Pers’in edebi dilinin devamı olduğu bilinmektedir. Dünya üzerinde yaklaşık 110 milyon insan bu dili konuşuyor.İranın ana dilidir.

Endonezce / Yüzyıllar boyunca Endonezya dili (Endonezce), tüm Endonezya takımadalarında ticaret dili olarak konuşulmaktır. Dünyada en çok konuşulan dillerden biri olarak kabul edilir. Aynı zamanda Endonezya, dünya üzerinde en kalabalık dördüncü ülkedir.

Hollandaca / Bu dil çoğunlukla Hollanda, Belçika ve Surinam’da konuşulan bir çeşit Batı Germen dilidir. Günümüzde Aruba, Sint Maarten ve Curacao’da resmi di statüsüne sahiptir. Aynı zamanda Avrupa’nın ve Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok yerinde de konuşulmaktadır. Hollandaca dili, İngilizce ve Almanca ile yakından benzerdir.

Slovence / Sloven dili olan Slovence, Güney Slav dil grubuna aittir. Çoğunlukla Slovenya’da olmak üzere dünya çapında 2,5 milyondan fazla konuşmacı tarafından konuşulmaktadır. Bu dil, Avrupa Birliği’nin 24 resmi ve çalışma dilinden biridir. Üst ve Alt Karniolan lehçe gruplarına dayanmaktadır.

Sanskritçe / Sanskritçe Hinduizm, Jainizm ve Budizm öğretilerinin ana dili olarak kabul edilir. Proto-Hint-İran ve Proto-Hint-Avrupa kökenli bir Eski Hint Aryan lehçesidir. Ayrıca, Hindistan’ın planlanan 22 dili arasında listelenmiştir. Dahası, zengin ve engin bir tiyatro ve şiir geleneğinin yanı sıra felsefi ve teknik metinleri de kapsar.

İskoçça / İskoç Galcesi olarak da bilinen İskoçça, İskoçya yerlileri tarafından konuşulan bir Kelt dilidir. Goidelic dillerinin bir üyesidir ve tıpkı Manx ve Modern İrlandalı gibi Orta İrlanda Dili’nden geliştirilmiştir.

Arnavutça/Bir Hint-Avrupa dili olan Arnavutça, ilk olarak balkanların Karadağ taraflarında konuşulmaya başlanmıştır. Daha sonra İtalya ve Yunanistan'ı eski topluluklarında konuşulmaya başlanmıştır. Eski bir dil olan Arnavutça zor dillerden birisidir.

Macarca/Macaristan'ın resmi dilidir. Ural dil ailesine ait olan bu dilin konuşulduğu ülkeler arasında Ukrayna, Sırbistan, Slovakya ve Romanya gibi yerler bulunmaktadır. Macarca dilinde yer alan harf ve farklı anlamlı kelimeler sonucunda bu dil dünyanın en zor dilleri arasına girmiştir.

Çince/ farklı biçimlerde gramer kurallarına sahip bir dildir. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Ancak, bu dilin öğrenilmesi oldukça zordur. Yazım şekli ve harfleri oldukça değişik olan Çince, dünyanın en zor dili olarak ünlenmeyi başarmıştır.