Dünyanın Binbir Türlü Hali?

Dünyanın binbir türlü hali var! Sizin haliniz?

Gördüm ki dünya sadece benim evimden ibaret değil. Hani derler ya 'dünyanın binbir türlü hali var' diye. Evim sadece dünyanın bir hali. Benim evimin, kapımı kapatınca içeride olanların dünyaya etkisi ne? Aslında hiç.

Belki o kıymet verip, karşılık alamayınca deliye döndüren, en çok açlık hissettirdiği konu sevgi olan, en ufak kötü etkide tramvatik etkiyle dünyamızı başımıza yıkan 'aile' bir hiçti dünya için.

Tüm hayatımızı beklentiyle geçirmiş, küçük bir sevgi kırıntısına ulaşabilmek için etraflarında bir sinek gibi dönmüş durmuş bu yaşlara gelmişiz.

Etrafımıza dönüp baktığımızda bir gün belki en ufak hoşlantıya kapılıp gideceğiz. Açlığımızı insanların tramvalarıyla birleştireceğiz ve hayatımızı boşluğa sürükleyeceğiz.

Oysa benim öğrendiğim, sevgi açlığıyla yaşamaya çalışan insanlar basit değil kaliteli, sorgulamadan yaşayacağı mutluluğu arayan kendi dengesini oldurmaya çalışan insanlardı.

Bu beni acaba bu insanlar sevgiyle ve sevginin karşılıksız olduğu öğretilerek büyütülseydi, dünyaya sevgiyi, huzuru ne kadar çok yayar ve mutluluğu ne kadar derin hissetmelerine sebep olurlardı hayatlarına dokunduğu insanların.

Aile, dünyaya kapını kapatıp kendini bu beş kelimeye adayanlar için ve sevginin peşinde koşanlar için. Belki hiç hissetmediği o duygunun ne olduğunu öğretmeleri için tırmanıp dururken aşılmaz dağları, kendileriyle gurur duyan ve bir sürü evlat yetiştirmenin doyumunu yaşayan bir grup olmakla kaldı gözümde.

Ben de istemezdim karamsarlığa sürünmeyi, kişiliğime de yakışmıyor zannediyorum ama dünya hali. Sorgulamadığım bir an bile yok kısacık insan hayatını.