Dünyanın En Eski Dilleri 

Dünyanın en eski dilleri  nelerdir?

1-Tamilce :

Hindistan ve Sri Lanka'da yaşayan Tamiller tarafından konuşulan bir dildir.  80  milyon insan tarafından konuşulur. Sri Lanka ve Singapur’da resmî dilidir. Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin resmi dilidir. Yazı sistemi Brahmi alfabesidir.  12 sesli, 18 sessiz ve bir özel harf bulundurur. 


2-İbranice  :

Yahudilerin millî dilidir. İsrail'in resmî dilidir.  9.000.000'dan fazla kişi tarafından konuşulmaktadır. Sağdan sola yazılır. 22 harflik İbrani Alfabesi ile yazılır. İsrail ve ABD Avustralya, Kanada, Almanya, Filistin, Panama ve Birleşik Krallık'ta konuşulur. 



3-Yunanca  :

Yunan alfabesi ile yazılmaktadır. 24 harften oluşmaktadır.  Yunanistan’ın resmi dilidir. Yunan alfabesinde 7 sesli ve 17 sessiz harf vardır. 


4-Çince :

 Dünya'da en çok konuşulan dildir. Mandarin, 850.000.000 kişi tarafından konuşulur. Wu Çincesi Şanghayda 90.000.000 insan tarafından  konuşulur. Birleşmiş Milletler'in resmî dillerindendir. 


5-Farsça :

İran, Afganistan ve Tacikistan'da resmî dil statüsündedir.  100 milyon kişinin anadili Farsça'dır. Uluslararası Ana Dildir. Farsçada 32 harfden oluşmaktadır.