Dünyanın En Kötü 50 Albüm Kapağı

Rolling Stone, geçtiğimiz hafta "Dünyanın En Kötü Albüm Kapakları" listesini açıkladı. Bu listede olduğuna şaşıracağınız 5 albüm.

Rolling Stone, “Dünyanın En Kötü 50 Albüm Kapağı” listesini yayınladı.

Listenin ilk kriteri kapağın “çirkin” olmasıymış, diğeri ise özellikle “profesyonel kaynaklara sahip” sanatçıların albümleri olmasıymış. Yani anlayacağınız tasarım faciası olarak nitelendirilen bu albüm kapaklarının birçoğu büyük sanatçılar ve saygın tasarım firmalarının elinden çıkmış. 

Listedeki birçok albüm gerçekten yerini hak etmiş olsa da aşağıdaki albümlerin bu listede olmasına çok şaşıracaksınız.

Tam listeye ulaşmak için: https://www.rollingstone.com/music/music-lists/worst-album-covers-1235044141/


48. Chuck Berry, ‘Berry Is on Top’ (1959)

Chuck Berry'nin ikonikleşen albümü Berry on Top listede 48. sırada yer almış. “Johnny B. Goode” gibi bir Amerikan klasiğini barındıran albüm hakkında "65 yıl öncesinin yemek fotoğrafçılığı" ve "gıda zehirlenmesi olayını hatırlatıyor" gibi bir yorum yapılmış.

41. Metallica, ‘Metallica’ (1991)

Metallica'nın kendi ismini taşıyan albümü listenin 41. sırasında.

Siyah mat bir yüzeyin üzerine eklenen parlak imgelerin simsiyahlığı yumuşatmakta pek işe yaramadığını söylemişler.

30. Ozzy Osbourne, ‘Down to Earth’ (2001)

Bu kapak hazırlanırken Ozzy Osbourne'un eşi Sharon Osbourne fotoğrafçı Nitin Vadukul'dan "karanlık düşünmesini" istemiş. Bir X-ray fotoğrafı üzerine Osbourne'un dövmelerinin eklenerek oluşturulduğu bu görsel; listeyi hazırlayanlar tarafından "korkunçtan ziyade gülünç" bulunmuş.

15. Bee Gees, ‘Cucumber Castle’ (1970)

Robin Gibb'in solo kariyeri için geçici olarak gruptan ayrılması dolayısıyla kardeşleri Barry ve Maurice'i, Cucumber Catle'ın kapağında yalnız görüyoruz.

Kapak albümle aynı ismi taşıyan "Cucumber Castle" filminden bir kare. Rolling Stones yazarları ise gladyatör kostümünün gülüçlüğüne vurgu yapmış.


7. Kanye West, ‘The Life of Pablo’ (2016)

Listenin belki en şaşırtıcı albümü Kanye West'in ikonik "The Life of Pablo" albümü. Albüm kapağında turuncu düz zemin üstünde ünlü yapımcı Johnny Wujek'in düğün fotoğrafı ve West'in eski eşi Kim Kardashian'ın bir fotoğrafı bulunuyor.

Kapağın estetiği kafa karıştırıcı bulunmuş ve göz zevkimizi bozan bir kapak olarak görülmüş.


Ben bu 5 albümün listede oluşuna şaşırdım. Listeye girmeyi hak eden çok daha kötü albüm kapakları olduğuna eminim. Listede olduğuna şaşırdığınız bir albüm kapağı var mı?

Listeyi hazırlayanlar, bu listenin sanatçıları utandırmak gibi bir amaç taşımadığını ve gülüp geçilmesi gerektiğini de not düşmüşler.