Efsane Oyunlar

Efsane oyunlar ve türleri

The Walking Dead (Telltale):

Çizgi roman ve dizi evrenindeki hikayelerden bağımsız olarak işlenen The Walking Dead’in Telltale firması tarafından yapılmış oyunlarını mutlaka oynamışsınızdıe. Herhangi bir süper gücünüz olmadan, detaylı grafiklere boğulmadan sunulan bir yapımdı. Sanki filmin içindeymişsiniz de hikayenin nasıl devam edeceğini siz belirliyormuçasına ilerleyen oyunun hikayesinde, suçsuz bir afro amerikan mâhkumun küçük bir kız çocuğu ile olan ailevi ilişkisine tanık oluyorsunuz. Walking Dead evreni içerisinde geçen bu senaryoda oldukça dramatik bölümler bulunmaktadır.

The Last of Us:

İlk olarak 2013 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana klasikler arasına dahil olan Last of Us, aynı zamanda hayatta kalma türünün en iyi örneklerinden birisi olmayı başardı. Havadan ve sıvılardan bulaşan virüsler yüzünden mahvolmuş bir dünyanın göbeğinde hayatta kalmaya çalışan iki karakter var. Karakterler, son derece özgün çıkış noktalarına sahiplerdi.Günümüzde dizisi çıktı çeşitli platformlardan izlenmektedir.

BioShock:

Hikâye, hükümete başkaldıran asi zengin bir işadamının yaptırdığı, dünyadan bağımsız olan neredeyse ütopik denebilecek kadar sıra dışı gözüken bir şehirde geçiyor. 1940’lı yıllarda başlayan şehirin inşa süreci 60’larda bitiyor ve Rapture adındaki bu yerin bir vatandaşı oluyoruz. Süper güçler, silahlar ve özellikle de senaryosuyla en iyi fantastik yapımlardan birisi olduğu söylenmekte.

Red Dead Redemption:

RDR, tam olarak vahşi batı kavramını karşımıza getiren bir yapımdı. En az 1900’lü yılların başındaki ABD ve Meksika sınırındaki günümüze dek süren olaylar kadar vahşi bir karaktere sahip olan John Marston olarak oyuna dahil oluyoruz. Eşimiz ve çocuğumuz kaçırılan karakter, oyun tarihinin en etkileyici hikayelerinden birisinde kendimizi buluyoruz. Açık dünya haritasında geçmekte oyun .

Red Dead Redemption 2 ile karşımıza çıkmakta.

The Witcher 3: The Wild Hunt:

Netflix’in The Witcher evrenini dizi dünyasının oyuna uyarlanmış halidir.Oyun dünyasının en özgün yapımlarından birisi olduğunu söylenmektedir.

Alan Wake:

Stephan King’in romanlarını anımsatan Alan Wake, doğrudan oyuna adını veren çok satan bir gerilim yazarının öyküsünü konu edinmektedir. Alan Wake, yazdığı bir romandaki karakterin canlanması gibi tuhaf olaylarla karşılaşır ve oyun başlar.

Heavy Rain:

Polisiye gerilim ve suç türündeki Heavy Rain, sinema filmlerini anımsatmakta. İki küçük çocuğundan birisini trajik bir şekilde kaybeden acılı bir babanın, diğer çocuğunu da seri katil tarafından kaçırılmıştır. Bu katil, aynı zamanda bir origami bağımlısıdır.

Call of Duty II: 

 En çok oynanan oyunlardan biri olan Call of duty,II. Dünya Savaşı’na ilişkin en epic yapımlardan birisi olarak bilinmektedir.. Bu oyunun hikayesi ve müzikleri, tam anlamıyla hikayeyi tamamlamaktadır. Rus, İngiliz ve Amerikan askerlerinin gözünden savaşı anlatmakta oyun. 27 bölümlük uzun seride, farklı cephelerdeki farklı çarpışmalara tanık oluyoruz.