Elveda Eri

Spoiler içerir! Bir okurdan Elveda Eri incelemesi.

Hikaye, ana karakterimiz Yuuta'nın ölümcül bir hastalığa yakalanan annesinin kendisini çekmesi isteği üzerine başladığı amatör film ile başlıyor. Yuuta, annesinin ölümünden sonra bu filmi ortaokulda sergilemek istediğine karar veriyor ancak filme olan tepkiler oldukça kötü oluyor. Bunun üzerine Yuuta intihar etmeye karar veriyor.

Annesinin öldüğü hastanenin çatısından atlamak isterken tam o sırada Eri ile tanışır ancak Eri onu ortaokulda yaptığı filmden zaten tanımaktadır. Yuuta'nın intihar etmek istediğini fark eden Eri onun bu isteğini görmezden gelir ve onu zorla, terk edilmiş bir ece projeksiyon yerleştirmiştir, bir eve götürür. Eri bundan sonra Yuuta'nın bir sonraki filminde başarı elde etmesine yardımcı olmakta kararlıdır ve hikayemiz buradan itibaren şekillenmeye başlamaktadır.

Yuuta'nın yaptığı filme aşık olan Eri bu sefer filmde başkalarını değil, Yuuta'nın hikayesini izlemek istemektedir. Filme başlayan Yuuta zamanla Eri'nin annesinin kaderini paylaştığını öğrenir ve bunun üzeri Eri, annesini çektiği gibi kendisinin de ölümünün son anına kadar kendisini çekmesini istemektedir. Bu çektiği filmin ismi ise manganın ismi ile aynı. Elveda Eri.

Tabi bu mangamızın sonu bu şekilde değil sürpriz bir sonu var ancak bunu öğrenmeyi siz sevgili okuyuculara bırakıyorum.

Benim yorumum ise, Elveda Eri'nin tek cilt olması bir okuyucu olarak oldukça doyurucu olması yönünde ancak çizimlerin güzelliği ile keşke bitmeseydi de dedim. Fujimoto'nun çizim tarzını beğendiğimden okuması bana ekstradan bir haz sağladı ve sürekli olarak ana hikaye sandığım olayın aslında film olması beni şaşırtmaya yetti. Hikayenin yeterliliği ise oldukça yerindeydi ancak sonunda kafamda soru işareti bırakmadı değil. Bir okur olarak Elveda Eri'ye puanım 9/10.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.