''Emily'' Filminin Fragmanı Yayımlandı

Uğultulu Tepeler'in yazarı olan Emily Brontë'nin, roman yayımlanmadan önceki yaşamı beyaz perdeye aktarıldı.

Warner Bros., geçtiğimiz hafta Emily filminin ilk fragmanını yayımlayarak bizlerle paylaştı. Bir biyografik drama olan film, tüm dünya tarafından bilinen ve günümüzde dahi hayranlıkla tekrar tekrar okunarak bir klasik haline gelmiş Uğultulu Tepeler'in yazarı Emily Brontë'nin, romanı yayımlanmadan önceki kısa hayatını ve romanın oluşum sürecini konu almaktadır. Fragmanda da görüldüğü üzere İngiliz yazarın kendisini, Sex Education'dan tanıdığımız Emma Mackey canlandırmaktadır. Filmin senaryosunu yazıp yöneten, aynı zamanda da bir oyuncu olan Frances O'Connor için film, kendisinin ilk defa yönetmen koltuğuna oturma özelliğini taşımaktadır.

Filmin oyuncu kadrosu Mayıs 2020'de kesinleşmiş olmasına rağmen Nisan 2021'de filmin çekimlerine başlamadan hemen önce oyunculardan Emily Beecham ve Joe Alwyn projeden ayrılmışlardır. Filmin çekimleri ise Mayıs 2021'de tamamlanmıştır.

Film, prömiyerini 8-18 Eylül'de gerçekleşecek olan Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapacak olup İngiltere'de Warner Bros. Pictures tarafından 14 Ekim 2022'de sinemalarda gösterilecek iken, 2023'te de Amerika Birleşik Devleri'nde vizyona girecektir.

Emma Mackey dışında filmin oyuncu kadrosundaki isimler ise şu şekildedir: Oliver Jackson-Cohen, Fion Whitehead, Alexandra Dowling, Amelia Gething, Adrian Dunbar ve Gemma Jones.

Kaynaklar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Emily_(2022_film)

https://www.imdb.com/title/tt12374656/

Görseller:

IMDb

Wikipedia