EMILY IN PARIS İZLEMELİ MİYİM? #38

Herkesin hakkında bir şeyler yazıp çizdiği Emily In Paris hakkında ben de düşüncelerimi sıraladım.


Yeniden bir dizi önerisiyle sizlerleyim. Dizinin ortalarına kadar sevip sevmediğimi anlayamadığım bir dizi hakkında yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim. Evet, resimlerden de görebileceğiniz üzere Emily In Paris dizisini konuşacağız. :)

Dizinin ana karakteri Emily, çok optimist, tatlı bir Amerikan ve çalıştığı firmada Paris'e gidecek olan başka bir çalışanın hamile kalması üzerine Paris'e gelmiş bir karakter. Başlarda hareketleri aşırı itici gelmişti, kendi kendine omuz silkip sokakta yürümesi veya olaylara yaklaşımı derken karakter tam bir bebek gibiydi, ama nasıl olduysa dizinin sonlarına doğru bunlar batmamaya başladı (ya ben çok alıştım ya da oyuncunun kendisini değiştirmesinden mi kaynaklı bilemiyorum). :)

Paris'te bir Amerikan gören Fransızların, hortlak görmüş gibi kaçmaya başlaması da bana tuhaf gelmişti açıkcası ama daha önceden Fransızların İngilizce konuşmadığını duymuştum o yüzden olsa gerek ki neredeyse dizinin çoğu karakteri, İngilizce'yi duyunca kulaklarını kapatıp ortamdan uzaklaşma isteklerini bastıramıyordu.

Emily, Paris'e geldikten 1-2 gün sonra sevgilisi, "Ben uzak mesafe ilişkisi yapamıyorum" bilmem ne modunda takılınca ayrılıyorlar ve Paris'in erkekleri zaten Emily'in peşindeyken bir anda her şey daha da öne çıkmaya başlıyor (ama bence içlerinde en acınası olan komşusuydu). Parisli erkekler her zaman böyle mi bilmiyorum ama bu dizideki erkeklerin hepsi tamamen kadın avcısı ve tabi ki hepsi ana karakterimizin peşinde.

Gabriel (Emily'nin komşusu) sevgilisi olmasına rağmen, ki sevgilisi de bir şekilde Emily'le arkadaş oluyor, Emily'nin peşinden ayrılmıyor. Hatta hep birlikte sevgilisinin ailesinin evine gidiyorlar, baya rahatlar bu konuda :)

Genel olarak baktığımız zaman çok kolay izlenilen, kaçırsanız da takibini kaybetmeyeceğiniz bir dizi bence. Karakterlerin bazı yönleri tuhaf yansıtılmış, erkekler hep kadınların peşinde, dizide Paris denilince akla sadece seks geliyor belki ama uzaktan bu güzel şehri izleyip, biraz da Fransızca duymak isterseniz izlemenizi öneririm.

Dizinin ikinci sezon onayını aldığını görmüştüm, belki biraz daha entrika ve farklı olaylar işlenir de "Ne izledim ben az önce" diye sorgulayıp heyecanla bölümleri bitiririz, ne dersiniz?