En Büyük Efsanelerden Biri: One Piece

Bir Anime Efsanesi: One Piece

Eiichiro Oda tarafından yazılan bir manga serisi olan One Piece, 1997 yılının Ağustos ayından beri Japonya'da Weekly Shonen Jump dergisinde yayımlanmaktadır. Çok sevilen bu serinin sonrasında 1999 yılında animesi de yayımlanmaya başlanmıştır ve halen devam etmektedir.

Hem Japonya'da hem de dünyada bu kadar isim yaratmış olan One Piece'in konusu nedir?

One Piece, şeytan meyvesi yiyip lastik gücüne sahip olan Monkey D. Luffy'nin Korsanlar Kralı olmak için 'One Piece' denilen hazineyi bulmak istemesini ve onun bu yolda tayfasıyla beraber yaşadığı maceraları anlatır.

Peki ya One Piece'in bu kadar çok sevilmesinin sebebi nedir?

En başlıca sebepleri kesinlikle One Piece dünyasının çok büyük ve eğlenceli olması, karakterlerinin güzelce yazılıp işlenmesi ve olay örgüsünün bağlantılı olmasıdır.

One Piece dünyasında yer alan adalar birbirinden çok farklıdır ve aynı gerçek dünyadaki ülkeler gibi hepsinin kendine özel kültürleri vardır. Bu tarz farklılıkları görmek bu seriyi ilgi çekici kılıyor.

Yan karakterlerin bile özenle yazılmış olması bu seriyi diğer serilerden daha farklı kılıyor. Her bir karakterin kişiliği çok güzel bir şekilde yansıtılmış. Serinin takip edenleri karakterleri kendileriyle bağdaştırabiliyor ve onları destekleyebiliyor.

Ayrıca olay örgüsünün bağlantılı olması gerçekten bu serinin en başından beri nasıl ilmek ilmek işlendiğini takip ederlerine gösteriyor. Serinin başında gösterilmiş olan bir olay bile güncelde önümüze çıkabiliyor.

Bu tarz özellikleri One Piece'in neredeyse 26 yıldır hala devam etmesinin ve de sevilip takip edilmesinin en büyük nedenlerindendir.

One Piece Ne Zaman Bitiyor?

One Piece'in ne zaman sonlanacağı en çok merak edilen sorulardan biridir. Ne zaman biteceği hala kesinleşmemiştir. One Piece'in yazarı Eiichiro Oda bir konferansta yaklaşık 5 yıl içinde bitireceğini belirtmiş olsa da çoğu kişi bunun mümkün olmayacağını söylüyor çünkü daha bahsedilen konuların işlenmesi ve sonunda hazineyi bulmasının 5 yıl içinde yazılabilmesi çok zor.

One Piece İzlemeye Başlamalı Mısınız?

Bu devasa evrenin ve karakterlerinin sizi kendi dünyasına çekeceğine emin olabilirsiniz. Şimdiden başlamanızı tavsiye ederim çünkü halihazırda uzun bir seri ve güncele gelebilmeniz epey bir süre alacaktır. Güncele geldikten sonra da merakla her hafta yeni bölümü bekleyeceğinizi temenni edebilirim.