Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan 10 Filmi

İşte tüm zamanların en çok gişe yapmış 10 filmi.

Filmlerin yalnızca sanat için değil aynı zamanda kar elde etmek amaçlı ürünler olduğunu unutmamak gerekiyor. Birçok modern Hollywood sineması yüksek bütçelere sahip olabiliyor. Stüdyolar ve yapım şirketleri bu eserlere milyonlar harcadıkları için, bu filmler mali açıdan daha önemli bir hale geliyorlar. Bazı filmler gişede istediklerini alamazken, bazıları herkes tarafından beğenilip izleniyor. Peki gişeyi sallayan bu filmler hangileri ? İşte tüm zamanların en yüksek gişe yapmış 10 filmi karşınızda.

Marvel Sinematik Evreni'nin 6. filmi olan The Avengers'da, farklı filmlerde izlediğimiz kahramanları ilk defa bir arada, sinemada izleme şansını yakaladık. Marvel'ın ilk 1 milyar dolar filmi olmayı başaran The Avengers, birçok kişi tarafından beğenilerek izlendi. Film bu başarısıyla Marvel Sinematik Evreni'nin önünü iyice açtı.

Bütçe: 220 Milyon Dolar

Hasılat: $1,518,815,515

Stüdyo: Disney

The Jungle Book'un gişedeki başarısını gören Disney, bir başka live-action remake olan The Lion King'i de Jon Favreau'ya emanet etti. 1994'de ki animasyon filmi kadar yüksek puanlar alamayıp eleştirilere maruz kalsa da, The Lion King gişede kükremeyi başardı.

Bütçe: 260 Milyon Dolar

Hasılat: $1,663,075,401

Stüdyo: Disney

14 yıllık uzun bir bekleyişin ardından Jurassic Park serisi, 2015 yılında beyaz perdeye tekrar merhaba demişti. Yönetmenliğini Colin Trevorrow'un yaptığı Jurassic World kısa sürede en yüksek hafta sonu açılışı, en büyük Haziran ayı açılışı, 200 milyon dolara en hızlı çıkan film gibi dünya çapında birçok rekorun sahibi olmuştu.

Bütçe: 150 Milyon Dolar

Hasılat: $1,671,537,444

Stüdyo: Universal

Listedeki en yeni film olan Avatar'ın devam filmi Avatar: The Way of Water vizyona gireli çok olmadı. IMAX 3D'de muazzam bir deneyim sunan film şu an 7. sırada fakat gişedeki bu hızlı yükselişi devam ederse 2 milyar doları yakın bir zamanda görecektir.

Bütçe: 350 Milyon Dolar - 460 Milyon Dolar arası

Hasılat: $1,713,093,812(10 Ocak 2023 itibariyle)

Stüdyo: Disney

Spider-Man filmleri arasında en yüksek hasılata sahip olan No Way Home Koronavirüs salgınına rağmen inanılmaz bir başarı elde etti. Godzilla vs. Kong ile sinemayı tekrar hayata döndüren filmlerden birisi olan yeni Spider-Man serisinin 3. halkası, gerek eleştirmenlerden gerekse de fanlardan tam puan aldı. 3 ayrı Spider-Man'i bir arada izlediğimiz No Way Home'un aynı zamanda ek sahneleriyle beraber bir kez daha vizyona girdiğini hatırlatma fayda var.

Bütçe: 200 Milyon Dolar

Hasılat: $1,916,306,995

Stüdyo: Sony

Marvel'ın belki de en dokunaklı, ciddi atmosfere sahip ve beklenmedik bir sonla biten filmi Avengers: Infinity War. Tam 6 yıl boyunca Thanos'un beyaz perdede Yenilmezler'e karşı vereceği savaşı bekleyen hayranlar, film vizyona girdiği an da sinemalara akın etmişti. 3 günde 640 milyon dolar barajını aşan Infinity War bununla da yetinmedi ve ilk defa bir rekora imza atarak 2 milyar dolar barajını aşan ilk süper kahraman filmi oldu. Marvel'ın en büyük başarı öykülerinden birisi olan film, hala birçok kişinin en sevdiği Marvel yapımı ünvanını koruyor. Yenilmezler, Thanos'a karşı olan savaşı kaybetsede gişede kazanmasını bildi.

Bütçe: 321 Milyon Dolar

Hasılat: $2,048,359,754

Stüdyo: Disney

Star Wars tarihsel olarak bakıldığında bu listedeki finansal(son zamanlarda bunu Marvel'a kaptırsa da) açıdan en başarılı franchise sayılabilir. 2005'de ki son filmin ardından uzunca süre sesssizliğe bırakılan Star Wars, 2012 yılında Disney tarafından satın alındı(Lucasfilm). Hızlıca devam filmi için kolları sıvalayan Disney, yönetmenlik koltuğuna J.J. Abrams'ı getirdi. Eski kadrodan birçok tanıdık yüzün olduğu Force Awakens, vizyona girdiği yıl Amerika'da en yüksek açılış yapan film oldu ve toplam hasılatta 936 milyon dolar ile Kuzey Amerika'da hala birinci sırada duruyor. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens bu başarısıyla tüm dünyada en çok gişe yapan 4. film durumunda.

Bütçe: 245 Milyon Dolar

Hasılat: $2,069,521,700

Stüdyo: Disney

Yılına göre gerçekten muazzam bir başarı hikayesi olan Titanic'in gişedeki başarısı olumlu eleştirilerin yanı sıra uzun bir süre vizyonda kalmasıydı. Film tam 15 hafta boyunca 1. sırayı aldı ve 9 aydan uzun bir süre vizyonda kaldı. Titanic ayrıca 11 dalda Oscar alarak Ben-Hur'un rekoruna da ortak oldu. 2012 yılında vizyona giren 3D sürümü 350 Milyon daha kazanarak, filmi dünya çapında 2 milyar doların üzerinde bir hasılata çıkardı.

Bütçe: 200 Milyon Dolar

Hasılat: $2,201,647,264

Stüdyo: 20th Century Fox

Avengers: Infinity War ile bütün rüzgarı arkasına alan Marvel, Endgame ile zirveye ulaştı. Marvel Sinematik Evreni'nin 3. fazını epik bir sonla noktalayan Avengers: Endgame dünyanın en çok beklenen filmiydi desem yanlış olmaz. Filmin sadece fragmanı ilk 24 saat içerisinde 289 milyon görüntülenmeye ulaşmıştı. Avengers: Endgame'in yakaladığı inanılmaz yüksek hafta sonu açılışlarının ve diğer sahip olduğu gişe rekorlarının uzun bir süre kırılması beklenmiyor.

Bütçe: 356 Milyon Dolar

Hasılat: $2,797,501,328

Stüdyo: Disney

Listedeki en beklenmedik film kesinlikle Avatar. James Cameron, Titanic'den sonra bir kez daha gişe canavarı olduğunu herkese gösterdi. Vizyona girdiğinde 3D teknolojisinin bütün gücünü arkasına alan Avatar, hala dünyanın en çok hasılata sahip filmi. Avatar kısa bir süre Avengers: Endgame'e rekorunu bıraksa da bu çok uzun sürmedi. 2021 yılında yeniden vizyona giren Avatar, bir kez daha birinciliğin sahibi oldu.

Bütçe: 237 Milyon Dolar

Hasılat: $2,922,917,914

Stüdyo: 20th Century Fox