En Güzel Dünya Turu Rotaları

Umarım ilk yazımı keyifle okursunuz. :)

Dünyada birbirinden güzel, görülmeye değer yerler var ama hepsini listelemek mümkün değil. Dünyanın birçok noktasını gezen bir arkadaşımla konuştum ve onun önerdiği, benim de çok beğendiğim birkaç yeri sizinle de paylaşmak istedim. Umarım mini listemde gittiğiniz ya da gitmeyi planladığınız yerler vardır. :)

1~ ROMA (İTALYA) :

Roma hepimizin de bildiği gibi İtalya'nın sembol şehirlerinden biri. Görkemli yapıları ve harika tatlarıyla listemde ilk sırada yer alıyor. Özellikle Kolezyum ve Sistina Şapeli'ni kesinlikle görmelisinizzz. (Şapelin tavanı o kadar muazzam ki...)

2~ PARİS (FRANSA) :

Yine hepimizin bildiği , klasik bir öneriyle geldim. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Sanatla dolu sokaklarıyla kesinlikle uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Montmartre'yi ve Louvre Müzesi'ni gezmenizi tavsiye ederiiimm. (Picasso ,Dali gibi ressamlar resimlerini Montmartre'de ki stüdyolarda yapmış.)

3~ BRUGGE (BELÇİKA) :

Küçük ve Ortaçağ'dan fırlayan bu şehirde kaybolmak isteyeceksiniz. Şehrin o büyüleyici atmosferini daha iyi hissetmek için sonbahar veya kış aylarında gitmenizi tavsiye ederim. Brugge'a uğrayıp kanal turu yapmadan ve patates yemeden gelmeyiiinn. (Patatesleri çok lezzetli ,kanalda gezerken yiyebilirsinizzz)

4~ TRİER (ALMANYA) :

Muhtemelen adını hiç duymadığınız bir şehir olabilir. Aslında saklı bir hazine. Sokaklarda kayboluuun ve şehri keşfedinnn. Trier ,Almanya'nın en eski şehri bu yüzden mini listemde kesinlikle yer alıyor. Trier Katedrali'ni ziyaret etmeyi unutmayıııın. (Almanya'nın en güzel ve en eski katedrali :)

5~ HELSİNKİ (FİNLANDİYA)

Listeye Avrupa ülkelerinden sonra bir İskandinav ülkesi yakışırdı. Helsinki Adaları ve Sibelius Anıtı'nı gidip görmeniz gerekiyor. Özellikle Helsinki Adaları dinlenmek ve mola vermek için çoook ideal. (İnsanların hoşgörüsü karşısında şaşırabilirsinizz :)