En İyi Yerli Dizi: Bozkır

Blutv'de yayınlanan Bozkır dizisini birlikte inceleyelim!

Bozkır dizisi Blutv'de yayınlanalı bir hayli oluyor. Her ne kadar diğer yüksek bütçeli internet dizilerinin yanında biraz underrated kalsa da benim için en iyi Türk yapımı internet dizi sıralamamda zirve için "Bir Başkadır" ile kıyasıya yarışabilecek bir dizi.

Bozkır Anadolu'da geçen bir polisiye hikayesi ama ülkemizde polisiye denilince akla gelen o klişe, mafyatik polisiyelerden değil. Belki de işlenmesi en zor ve riskli konulardan biri olan pedofili ve eşcinselliği ele alan Bozkır, bu konuları bir de Anadolu'daki bir taşrada işleyerek ne kadar cesur bir dizi olduğunu bizlere kanıtlıyor.

Ayrıca konusundan bağımsız olarak muhteşem görüntü yönetimi ile bence bu konuda Türkiye'deki en iyi dizi. Spoiler vermeyeceğim ama benim favori bölümüm 9.bölüm. Zaten izleyenler beni anladı bile :)

Ancak birkaç eleştirim de yok değil. Bozkır dizisinin finali bence dizinin genel havasına göre biraz sönük kalmış. Buna ek olarak diziyi bitirdiğimizde cevaplanmamış bir sürü soru ile baş başa kalıyoruz ve bu belki kişisel bir şey ama dizide Ziya karakteri neden var anlayamadım. Tamam finalde bir etkisi var ama olmasa da olur bir karakter Ziya.

Eleştirileri bir kenara bırakırsak Yiğit Özşener, Nur Fettahoğlu ve Ekin Koç'un oyunculukları gayet başarılıydı fakat maalesef ki Bige Önal ve Merve Çağıran oyunculuk olarak yanlarında sönük kalmış. Tamam, en iyi dizi olması fikri çok öznel oldu ama şu ana kadar Türkiye'de yapılan en iyi polisiye olduğu ise bence kesin.

Bahsetmeden geçemeyeceğim asla atlayamadığım jeneriği ve anlamlı cümleler içeren senaryosuyla Bozkır'ı eğer henüz izlemediyseniz mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.