Enerji Tasarrufu ve Önemi, Enerji Tasarrufu Yapmamız İçin Gerekenler

Enerji tasarrufunun önemi ve tasarruf için yapılabilecekler ile ilgili bir yazı.

Dünyanın geleceğini korumak için belli başlı tasarrufları yapmalıyız. Enerjinin daha az kullanılmasının büyük önemi olan bir dönemde yaşıyoruz.

Yıllar geçtikçe bu önem daha da artmaktadır. Bu yazımda da enerji tasarrufunu nasıl yapabiliriz, basit bir şekilde açıklamaya çalışacağım.

Verimli enerji kullanımı; ihtiyaç olmadığınız sürece elektrik gerektiren ürünleri kullanmamayı deneyebilirsiniz. Kullanılan enerjinin azalması verimli enerji kullanımının ilk adımlarıdır. Gereksiz enerji kullanımından kaçınmak tasarruf yapmanın önemini vurgulamaya çalışmaktır.

Geri dönüşüm; geri dönüştürülebilen ürünler mutlaka geri dönüşüm kutusuna atılmalı, gereksiz olarak sayılmamalıdır. Örnek vermek gerekirsek kullanılmış piller geri dönüşüm kutusuna atıldıktan sonra büyük bir ölçüde enerjinin geri dönüştürülerek tekrar kullanılmasına yardımcı olur. Bir diğer yöntem, şarj edilebilir piller edinip sık pil değiştirmekten kaçınabilirsiniz.

Plastik ve naylon kullanımı; plastikler kullanılıp atıldığı zaman çevreye zararı büyük olduğundan dolayı plastiklerin işi bitene kadar kullandıktan sonra doğru atığa atılması gereklidir. Naylon poşet kullanımlarını en aza indirmek de enerji tasarrufunun başka bir yoldur.

Her 14 Aralık günü Enerji Tasarrufu Günü olarak kutlanmaktadır. Ama bizim için her gün enerji tasarrufu günü olmalıdır. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.