Enerjiyi Yükselten Değerli Taş Selenit

Üzerinizdeki kötü enerjiyi bir anda atacağınız, enerjinizi dengeleyecek alternatif bir çözüm olan selenit taşını tanıtıyorum.

Enerjimiz düştüğünde, kötü enerji yüklendiğimizde kendimizi yorgun hissederiz. Üzerimizdeki bu ağırlığı atmak için de bitki çayları, kahve, meyveler ve bunun gibi birçok besine başvururuz. Tüketeceğimiz besinler dışında alternatif olarak enerjimizi yükseltecek yöntemlerden biri de doğal taş kullanmaktır. Selenit taşı, kendi kendini ve aynı zamanda diğer doğal taşları arındırabilme özelliğine sahiptir. Bu güzel özelliğini kendi enerjimizin temizlenmesinde ve yükseltilmesinde de kullanabiliriz. O halde bu güzel taşı biraz tanıyalım. Enerjiyi yükselten değerli taş selenit ismini Yunan mitoslarındaki Ay tanrıçası Selene’den almıştır. Bu değerli taşın diğer adı da çöl gülüdür. Selenit birçok eski medeniyetin zamanında kullandığı popüler bir taştır. Örneğin; Mısır, Roma ve Osmanlı gibi medeniyetlerde bu taş oldukça yaygınmış. Savaşlarda korunmak için kullanılırmış.

Selenit Taşının Özellikleri

Selenit taşının özelliklerini şöyle sıralayabiliriz. Kalsiyum sülfattan meydana gelmiş olan bu taş jips mineralidir. İçerisinde bir miktar su bulunur. Kimyasal formülü CaSO4.2H2O olan selenit, düz ve eşkenar dörtgen kristal yapısına sahiptir. Özgül ağırlığı 2,32’dir. İçinde eser miktarda selenyum barındırır. Doğada saydam ya da yarı saydam özellikte beyaz, gri, sarı, kahverengi ve bunun gibi tonlarda bulunabilir. Tuzlu suyun evaporasyonu (buharlaşma) sonucunda oluşur. Fas, Madagaskar, Hindistan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya, Polonya, Yunanistan, Brezilya, Arjantin, Meksika ve daha birçok ülkede çıkartılır. Sertlik derecesi Mohs skalasına göre 2 olduğu için oldukça yumuşak ve kırılgan bir mineraldir. Tüm çakralarla uyumlu olan bu narin taşın zihinsel, fiziksel olmak üzere çok sayıda faydası vardır.

Selenit Taşının Faydaları

Selenit taşının faydalarını saymakla bitmez desek yeridir. Benim de kullandığım bu güzel taşın yararlarından bahsetmek gerekirse:

  • Taşı kullanan kişinin aurasını temizler, enerjisini yükseltir. Dışarıdan gelebilecek olan her türlü olumsuz enerjiye karşı kalkan olur.
  • Ruhsal olarak dinginlik vererek, kişinin huzurlu olmasını sağlar. Stresi giderir.
  • Onu taşıyan kişinin hoşgörülü olmasını sağlar.
  • Herhangi bir mekânda konumlandırıldığında oranın enerjisini temizler. Ayrıca kötü enerjilere karşı mekânı korur.
  • Zihni berraklaştırıp farkındalığı artırır.
  • Tüm çakraları dengeleme özelliğine sahiptir.
  • Sezgileri artırır.
  • Cilt sorunlarına iyi gelir.
  • Kadınlarda hormonları dengelediği ve doğurganlığı artırdığı söylenir.
  • Vücudun eklem yerleri, bel ve boyun gibi bölgelerde ağrıları giderme özelliği vardır.
  • İskelet sistemi ve kemik yapı için faydalıdır. 
  • Göz, kalp ve solunum sistemine yararlı olmasıyla bilinir.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Tümörlere ve kansere karşı etkili olduğu söylenir.
  • Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için kullanılır.
  • Tiroit rahatsızlığı olanlara alternatif bir destektir.

Selenitin Çakralarla Etkileşimi ve Meditasyon

Enerjinizin dengelenmesini istiyorsanız selenitin çakralarla etkileşimi ve meditasyon konusunda birtakım bilgilere hakim olmanız gerekir. Genelde taç ve üçüncü göz çakraları ile daha fazla uyumlu olduğu söylenmesine rağmen aslında tüm çakralarla etkileşim içerisinde olan özel bir taştır. Dolayısıyla selenitle tüm çakralarınızı hizalayabilir ve dengeleyebilirsiniz. Böylece enerji akışınızı düzenleyip, algınızı açabilirsiniz. Bunun sonucunda kendinizle barışık, huzurlu bir enerjiye bürünürsünüz. İç benliğiniz ile barışmanız neticesinde sosyal yaşantınızda daha sağlıklı ilişkiler geliştirebilirsiniz. Peki, çakralarınızın dengelenmesi için selenitle nasıl bir çalışma yapabilirsiniz? Öncelikle selenit taşınızı elinize alın. Daha sonra selenit taşınızı taç çakranızdan başlayarak sırayla tüm enerji akış noktalarınızın üzerine temas ettirin. Tüm çakralarınıza temas ettirdikten sonra bitkin ruh halinizden eser kalmayıp, dingin ve dengelenmiş bir enerjiye geçiş sağlarsınız. Ayrıyeten selenitle meditasyon yapmak isterseniz sessiz bir ortam tercih etmelisiniz. Sonra zihninizi tamamen boşaltıp, selenit taşının şifasından yararlanabilirsiniz.

Selenit Taşının Arındırılması

Birçok özelliğinden, faydasından ve nasıl kullanıldığından bahsettiğimiz bu değerli taşın son olarak da arındırılması hakkında bilgiler verelim. Selenit taşının arındırılması için herhangi bir yönteme başvurmaya gerek yoktur. Çünkü bu taşın en güzel özelliklerinden biri kendi kendini arındırmasıdır. İnternette bazı yazılarda suyla ve toprağa gömülerek arındırılmasından bahsedilir. Fakat selenit yumuşak ve hassas bir yapıda olduğu için kesinlikle suyla temas etmemelidir. Ayrıca taşın zarar görmemesi için toprağa da gömülmemesi gerekir. Aksi takdirde selenitin yapısı bozularak taşın erimesiyle sonuçlanır. Taşınızın yapısının korunmasını ve zarar görmemesini diliyorsanız, selenit taşınıza herhangi bir fiziksel ve kimyasal bir işlemde bulunmamalısınız.