Esenyurt'ta Asansörde Saldırıya Uğramıştı: Genç Kadın Yaşadıklarını Anlattı

Kameradan kendini gizleyecek kadar planlı ve soğukkanlı davranan şahıs verdiği ifade de ise kan dondurdu.

Yazan: İrem Kalbişen

Esenyurt'ta Filistin uyruklu A.A. (16), sitenin asansöründe bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. Asansörde, tecavüz girişimine maruz kalan kadının emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı. Mağdur kadın ifadelerinde, "Üzerimde bulunan çorabımı çıkarmaya çalıştı. Ben yardım çağırmak için bağırmaya çalışsam da ağzımı kapatarak bağırmamı engellemeye çalışı" dedi. Olay 11 Aralık Cumartesi saat 04.30'da Pınar Mahallesi'nde bulunan bir sitenin asansöründe yaşandı. Filistin uyruklu A.A. bir kadını takip etmeye başladı. Kadının güvenlikli bir siteye girdiğini gören A.A. arka tarafa dolaşıp çitlerden içeri girdi. Kadınla beraber asansöre binen A.A. güvenlik kamerasının yönünü çevirerek, kadını taciz etmeye başladı. Saldırgan, kadını yere düşürüp, tecavüz girişiminde bulundu. Genç kadın ifadesinde kendisi ile beraber asansöre binen kişinin ağzını kapatıp kendisini yere düşürerek etkisiz hale getirmeye ve kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığını söyledi. Asansörün kapısı bir anda açılınca tekmeler savurup kaçan şahısı sabah 10.00 sularında site yönetimine şikayet eden genç kadın ardından polise giderek şikayette bulundu. Filistin uyruklu şahıs yakalandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Kameradan kendini gizleyecek kadar planlı ve soğukkanlı davranan şahıs verdiği ifade de ise kan dondurdu.

"Bir kez yaptım, hem de küçük bir kız çocuğuna yaptım, beni serbest bıraktılar, bir kez daha yaparım, nasılsa ceza vermiyorlar" diyen A.A. caydırıcı cezalar uygulanmadıkça saldırılarına alenen devam edeceğini bir kez daha kanıtladı.

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarında "kadınların üç kuruşluk konfor kaybı, mültecilerden daha önemli değil" diyerek durumun aslında politik olduğunu açıkça belli eden siyasilerin ülkede yaşanan cinayetlere, tacizlere ve tecavüzlere daha ne kadar sessiz kalacakları ise ayrı bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.