Eski Unutulmaz CNBC-e Dizileri

2000 yılında ülkemizde yayın hayatına giren ve 2015'te kapanan CNBC-e kanalı, hayatımıza pek çok dizi kattı.


Ülkemizde daha Netflix, PrimeVideo gibi dizi-film izlenecek uygulamalar yayına girmemişken 2000'in başlarında bizlerin hayatımıza giren CNBC-e ve e2 kanallarında birçok dizi ve şov yayınlanmaya başlamıştı. 100'e yakın dizinin yayınlandığı bu kanalda, sizlere aklımda yer etmiş ve hala izlenebilir olan birkaç dizi önerisinde bulunacağım. Kaliteli ve güzel pek çok dizinin arasından sizler için seçtiklerim şöyle:

  1. Chuck

İlk önerim aksiyon ve komedi türündeki Chuck. 5 sezondan oluşan bu dizi, hiçbir eğitim almadan, bir arkadaşı yüzünden CIA ajanlığına başlayan Chuck'ın hayatında gelişen olayları anlatıyor. Chuck'ın bu yolculuğuna ise deneyimli ve eğitimli CIA ajanları olan Sarah ve Casey eşlik ediyor. IMDb puanı 8.3 olan bu dizi bana göre izlenmesi gereken güzel dizilerden biri.


2. One Tree Hill

IMDb puanı 7.9'luk gençlik dizisi One Tree Hill, 9 sezonluk uzun soluklu bir dizi. Hikayesi Tree Hill adındaki küçük bir kasabada başlıyor. Üvey kardeş olmalarına rağmen birbiri ile iletişim kurmayan Lucas ve Nathan'ın ve aynı lisedeki Peyton, Haley ve Brooke'un arasında geçen dramalı hikayeyi anlatıyor. Gossip Girl tarzı dizileri izlemekten keyif aldıysanız bu diziye de göz atmanızı öneririm.


3. The O.C.

Bir komedi-drama dizi olan The O.C., 4 sezondan oluşuyor. Orange County'de geçen dizi, buradaki zengin ve şaşaalı ailelerin yaşamlarını ele alıyor. Bu hayatın içinde yeri olmayan Ryan ise bir anda kendini bu zengin ve hiç deneyimlemediği bir yaşamın içinde buluyor ve böylece olaylar gelişiyor. Marissa, Summer, Seth ve Ryan'ın arkadaşlığını anlatan bu dizi ülkemizde "Medcezir" adıyla uyarlanmıştı.


4. Merlin

5 sezonluk fantastik dizi, büyücü Merlin'in gençlik yıllarını konu alıyor. IMDb puanı 8 olan bu 2008 dizisi vaktinizi boşa harcatmayacak güzel bir dizi.


5. Suburgatory

Yukarıdaki dizilerden farklı olarak bir sitcom olan Suburgatory, 3 sezondan sonra iptal edilse de tüm sitcomları tüketenler için iyi bir alternatif. Dizi büyük bir şehirden babasından dolayı banliyöya taşınmak zorunda kalan Tessa'yı ve onun bu hayata alışmakta yaşadığı zorlukları anlatıyor.

Bu dizilerin yanı sıra, CNBC-e, akıllara yer eden pek çok diziyi de bizlere ulaştırmıştı. Las Vegas, Rizzoli & Isles, Scrubs, ER, Ghost Whisperer...