Eurovision 2022

Bu yazımda Eurovision 2022 Finalinden izlenimlerimi paylaşıyorum.


Milyonlarca insanın sabırsızlıkla beklediği Eurovision Şarkı Yarışması 2022 finali İtalya'nın Torino şehrinde yapıldı. Bende bu yazımda dün akşama dair izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Hafta içi gerçekleşen zorlu yarı final sürecinin ardından 25 ülke Eurovision finalinde yarışmak için hak kazanmıştı. Aslında finale çıkan ülkeler arasında benim için pek de bir sürpriz yoktu. Dün akşamki final her zamanki gibi dans şovlarıyla başladı ve ilk ülke olan Çek Cumhuriyeti sahneye çıktığında sonunda bu nefes kesici gece başlamıştı. Sahneye üçüncü sırada çıkan Portekiz benim desteklediğim ülkeler arasındaydı ama açıkçası kazanamayacaklarını biliyordum. Yine de Maro Saudade isimli şarkısıyla güzel bir performans sergiledi ve geceyi hiç de kötü olmayan bir dereceyle 9. olarak ilk 10 içerisinde tamamlamayı başardı. Daha sonra sahneye benim favorim ve bu seneki en sevdiğim ülke olan Norveç sahneye çıktı. Bence gerçekten çok farklı ve eğlenceli bir performans sergiledi Norveçli Subwoolfer grubu fakat maalesef benim beklentimin altında bir oyla geceyi 10. olarak tamamladılar. Norveç'ten hemen sonra sahneye ev sahibi ve bu yılın da favorilerinden olan İtalya'nın performansını izledik; ama onlar da zirveden uzak bir şekilde yarışmayı 6. olarak tamamladılar. İtalya'nın slow şarkısıyla biraz modumuz düşmüşken sahneye 10. sırada İspanya'nın bu seneki katılımcısı Chanel çıktı ve adeta ortalığı yıktı geçti. Chanel'in performansından sonra ben İspanya'nın geceyi ilk 5 içerisinde bitireceğinden yüzde yüz emindim. Ki öyle de oldu ve İspanya geceyi 3. sırada bitirdi. Daha sonra bu yıl çok sayıda olan slow şarkılar arka arka çıkmaya başladı. Bir de bunun üstüne aralarda yapılan komik olmayan şakalar, İtalya'nın kötü ev sahipliği, ve sunucuların aşırı yapmacıklığı de eklenince bir ara çok sıkıldığımı itiraf etmek zorundayım. Tabii ki bu durum Sırbistan sahneye gelene kadar sürdü. Sırbistan'ın hem çok kendine özgü hem de inanılmaz akılda kalan şarkısı bence yarışmanın en ikonik performansıydı. Ben sürpriz yapabileceğini düşünüyordum nitekim bir ara zirveye de yerleşti ama geceyi 5. olarak tamamladı. Sonuna kadar hak edilmiş bir derece benim için. İsveç de yarışma öncesinde favorilerden biriydi ama ben çok sevememiştim bu yılki şarkılarını. Onlar da ilk 4 içine girmeyi başardılar. İngiltere'den yarışma öncesi ilk 5 içinde olması bekleniyordu zaten ve Sam Ryder kusursuz vokal performansıyla ülke jürilerinden en yüksek puanı alsa da birinci olamadı ve geceyi 2. olarak tamamladı. Ukrayna zaten yarışmanın en büyük favorisiydi ama ben Ukrayna'nın performansını maalesef pek beğenemedim ve sahne şovlarını izledikten sonra umarım Ukrayna kazanamaz diye içimden geçirmeye başlamıştım. Ülke jürilerinden yüksek puanlar alamadığını görünce de umudum kat be kat artmıştı ama halk oylamasından gelen rekor oyla Ukrayna gecenin kazananı olmayı başardı.

Gecenin benim için en çok beklenen anlarından biri de geçen yılın kazananı Maneskin'in performansıydı. Damiano David'in ayağındaki problem nedeniyle beklentimin altında kaldılar ama yine de prömiyerini yaptıklarını Supermodel şarkılarını çok sevdim.

Ben şimdiden gelecek yıl için geri saymaya başladım. Bakalım gelecek sene nasıl performanslar izleyeceğiz. Ben şimdiden çok heyecanlıyım.